фокуси

Начало | фокуси | 1+2=телепатия

1+2=телепатия

Аз детето | 2019-02-20

1+2=телепатия

Представяме ви нещо много интересно, което включва в себе си загадка, нещо, което да направите сами и фокус. Това означава, че ще сме ви приготвили нещо, което да си направите сами у дома и едновременно с това да бъде много готин фокус, който несъмнено ще впечатли много хора със своята тайнственост и невероятен ефект. Този пъзел-фокус е подходящ и за възрастни, и за деца. Всеки може да се научи да го прави, както и всеки би бил впечатлен и много биха му харесали вашите фокуснически умения. Сега като казахме, че трябва да направите нещо у дома, не очаквайте нещо кой знае колко сложно. Напротив, това е един от онези фокуси, които ние толкова обичаме и често ви повтаряме, че изискват съвсем малко подготовка. Единственото, което ви трябва е лист хартия, химикалка и ножица.

Трябва да направите нещо много просто: да напишете числата от едно до 60 в 6 редици, леко раздалечени една от друга, като много е важно да ги напишете точно така, както ги виждате на картинката. След това с ножица внимателно изрежете всяка колона от цифри и подготовката за фокуса ви е готова. Единственото, което ви съветваме е да използвате малко по-плътна хартия или пък направо картон. Така следващия път, когато искате да покажете този фокус на някого, а сме сигурни, че такъв ще има – няма нужда да правите това отново.

Сега е време и за самия фокус. Помолете някой от приятелите ви, роднините ви да си намисли число, не по-голямо от 60... След това му покажете и вашите „вълшебни“ колони с числа. Накрая си представете какво ще е учудването му, когато само за няколко секунди му покажете на лентата точно това число, което си е намислил. Ако попита защо са ви тези листчета, спокойно му обяснете, че ви помагат да се съсредоточите и да прочетете мислите му, които той несъмнено излъчва, докато гледа числото в колоната си, което е намислил. Със сигурност ще го вкарате в голямо недоумение и ще трябва дълго да му обяснявате, че имате телепатични способности, на което той няма как да не повярва!

Но как точно се прави този фокус, нали ви казахме, че освен фокус е и загадка? Можете ли сами да разберете? Погледнете внимателно числата и ще се усетите веднага. Ако все пак не успявате, ето и малка подсказка от нас: забележете кое число гледа вашия доброволец. След това просто съберете всяка най-горна цифра от колоната, в която се намира това число и сте готови! ;-)

Успех в завладяването на сърцата на публиката, които още не са запознати с чудесните свойства на телепатията и някои числени последователности!

Опитайте още няколко забавни фокуса с числа:
Ще позная кога си роден – забавен фокус с числа
Вълшебното число – прост, но ефектен фокус
Фокус само за математически гении
Едно, две три... числото отгатни!



Коментари
3 коментара

Коко Павлов, 6 г.,

Публикувано на 22.03.2017

Не мога да разбера как се прави

Ники Николов, Голям г.,

Публикувано на 27.04.2021

Нищо не разбрах!!!!!!! Обяснете подробно и ясно как се прави!

Джиневра , 11 г.,

Публикувано на 23.05.2021

Благодаря за играта! (:

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град