сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – интересен слайм с цветни точки

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – интересен слайм с цветни точки

Аз детето | 2019-08-07

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – интересен слайм с цветни точки

Август е времето за приключения и опитване на нови неща! Изобщо не е случайно, че свързваме лятото именно с този месец и повечето от нас ходят на почивка именно тогава. Август е най-хубавият месец с най-прекрасното време и той оставя у нас най-хубавите спомени. Затова е чудесна идея да направите и нещо по-различно. Например един слайм! Знаем, че като цяло лепкавата субстанция с която много деца обичат да си играят и да размазват навсякъде не е чак такава новост, но този слайм, който ще ви предложим е различен. Него няма да намерите никъде по магазините, защото всеки ще трябва да си го направи сам. А кога би било най-подходящото време, ако не сега! При това слаймът ще е много интересен – на цветни обемни точки!

Виждаме, че вече тръпнете от желание да разберете как се прави това чудо, затова направо ви казваме, че ще ви трябват:

  • около 800 г ученическо лепило или 2 бутилки – сещате се това е прозрачното течно лепило
  • 3 супени лъжици нишесте
  • 200 мл вода
  • около 10 помпона

Какво, какви помпони? Много просто – те ще са цветните обемни точки на слайма и ако не можете да намерите такива е лесно да си ги направите. Вземете 2-3 кълба различна по цвят прежда и ножица. След това увивате малко прежда около пръста си, махате я както е увита, завързвате по средата и след това отрязвате краищата на полученото кълбо и готово – имате помпон. Лесно е!

Сега и за самия слайм! В купа смесете всичко, но се пригответе за много бъркане. Трябва да бъркате и бъркате, докато получите гъста лепкава течност като... слайм... После към нея добавяте и направените помпони и пак разбърквате за малко. Това е, готови сте! Вижте колко интересно се получава, а и да знаете от нас, че колкото и да е старомоден – слаймът винаги е забавен.

След като приключите играта, за да не запомните месеца и с чистене, прочетете тези съвети за чистене на слайм. За всеки случай – надяваме се, че ще бъдете внимателни и няма да ви трябват все пак!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град