сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – чудовищни книгоразделители си направи и весело чети

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – чудовищни книгоразделители си направи и весело чети

Аз детето | 2019-08-16

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – чудовищни книгоразделители си направи и весело чети

Какво ще правите през този топъл августовски ден? Може би сте на плажа и със сигурност ще се топнете в морето и ще сътворите някой и друг пясъчен замък! А може и да сте вкъщи и да се чудите дали да излезете навън или да си останете у дома с любимата компютърна игра. Каквото и да сте решили ви предлагаме да включите в днешната си програма и нашето предложение. Идеята ни този път е забавна, щура и цветна като самия месец август. Освен това нали знаете, че всеки ден трябва да правите нещо различно, за да не изгубите от сладостта на живота. Благодарение на тази идея не само ще оцените оставащите ви дни от лятната ваканция, но и ще съберете още от слънчевите лъчи и ще потворите на воля, за да подготвите въображението си за новите уроци. Вече нямате търпение да разберете за какво говорим? Да започваме тогава!

Знаете ли, един от любимите ни детски спомени свързани с лятната ваканция освен игрите навън, беше този, че нямаше нужда да четем уроци, а само тези книги, които си поискаме. Книгите са нещо изключително полезно, а и приятно. Знаете, няма какво да ви обясняваме: развиват въображението, обогатяват знанията ни и т. н. Носят ни незабравими приключения, срещаме се с невероятни герои и посещаваме чудни светове. С една дума книгите са изключително важни за развитието на детето, но и да се грижим за нашите книги също е важно. Например никак не е добра идея да си отбелязваме докъде сме стигнали прегъвайки края на страницата, особено ако книгата е от библиотеката. Е, в такъв случай как може да следите докъде сте стигнали в една книга, ако не искате да използвате един скучен книгоразделител?

Защо не направите оригами чудовищните книгоразделители? Те са толкова лесни за направа и дори забавни след това, докато гледате как чудовището „яде“ страниците. Дори и да не знаете нищо за оригами ви гарантираме, че можете да си направите такъв разделител за по-малко от 10 минути. Просто следвайте инструкциите и да действаме!

Ще ви трябват следните материали:

  • гланцово блокче
  • ножица
  • лепило или тиксо
  • черен маркер

Хайде да го направим.

Най-трудно е сгъването, но следвайте инструкциите и ще се получи:

1. Изберете си цвят за вашето чудовище от гланцовото блокче и изрежете квадрат, колкото по-голям, толкова по-добре.

2. Сгънете отдолу нагоре, така че да се получи триъгълник.

3. Сгънете левия ъгъл до центъра.

4. Сгънете десния ъгъл до центъра.

5. Разтворете триъгълника.

6. Сгънете горния край от центъра към долната част.

7. Хванете левия ъгъл и го пъхнете в средния „джоб“.

8. Хванете десния ъгъл и го пъхнете в „джоба“.

Сега имате главата на чудовището! Завъртете я на 180 градуса, така че гънките да са на върха, тъй като това е мястото, където ще поставите очите. Всичко, което остава е да си изрежете по-малък квадрат с друг цвят и да го залепите за долната част, с тиксо или лепило – това ще е устата.

И следва приятната част: направете от останалото гланцово блокче остри зъби, извити зъби, червени очи, син език или каквото искате, за да направите вашето чудовище неповторимо. Залепете всички части, а можете дори да го оцветите ако искате или да направите украса и по тялото му от блокчето. След като е готово, просто пъхнете ъгъла на страницата, до която сте стигнали и готово!

Чудовището книгоразделител е ваш уникален помощник в четенето.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град