игри в дома

Начало | игри в дома | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – забавен настолен футбол от подръчни материали

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – забавен настолен футбол от подръчни материали

Аз детето | 2019-08-06

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – забавен настолен футбол от подръчни материали

Знаете ли, че много мъдри хора съветват, че за да ни е интересен животът, трябва да правим нещо ново и различно всеки ден. Нещо, което не сме опитвали досега! Не казваме, че вашият живот не е достатъчно интересен, убедени сме, че има много забавни неща, които правите всеки ден и че дните ви – особено през лятото – са изпълнени с малки и големи приключения. И въпреки това, защо през месец август – най-летния и най-приключенски от всички не опитате и нещо ново. Нещо за което никога не бихте се сетили. Как да го опитате след като не се сещате ли? Лесно – ние ще ви дадем идея. Всъщност ще ви даваме идеи всеки ден през целия август, които ще са коя от коя по-различни и цветни и които несъмнено ще оставят у вас хубави спомени. А дори и няколко сувенира. Можете да ги направите сами или пък да поканите приятели, родители, баба и дядо. Само ги опитайте!

Футболът е един от най-популярните спортове в света. Той е не само интересен и вълнуващ, но и предлага отлично забавление, особено когато сте се събрали с приятели да поиграете малко. Можете още сега да изиграете един мач, макар и в минивариант и доста по-различен. Ако пък не сте големи любители на футбола, също ви го препоръчваме. Този вариант ще ви хареса. Идеален е за дъждовни дни. Можете да играете футбол у дома както с приятели, брат, сестра, така и сами в краен случай и винаги ще е забавно, когато времето навън не предлага по-добър вариант. Можете дори да го занесете, когато ходите на гости у приятел, защото е настолен и преносим. А най-хубавото е, че ще си го направите съвсем сами от няколко подръчни материали. Готови ли сте за едно интересно футболно преживяване?

Необходими материали:

  • 4 дървени шиша
  • 10 щипки
  • картонена кутия от обувки
  • малко топче или лист хартия
  • ножица
  • лепило
  • черен молив
  • цветни моливи или хартия за облепяне
  • водни боички или флумастери

Изработва се лесно:

Първото, което трябва да направите е да решите дали искате вашият настолен футбол да е цветен и весел. В такъв случай можете да облепите цялата кутия за обувки с цветна хартия и лепило или пък да я оцветите. Същото трябва да направите и с щипките, като имате предвид, че е добре да ги разделите на по 5 и всичките 5 да имат един и същи цвят, защото ще са от един и същи отбор, като истински футболисти. А можете и просто да ги оцветите с водни боички или флумастери. Като не забравяте да ги оставите да изсъхнат, преди да преминете към следващия етап. Ако пък не ви се занимава с това в момента, а просто искате да играете можете и да пропуснете тази част.

С черен молив отбележете върху кутията къде трябва да пробиете, за да направите най-основната част от вашия забавен футбол. Можете да разчитате на добрия си усет или пък просто с линия да премерите 15-20 сантиметра между всяка дупка – ще ви трябват общо четири. Така поставяте линията и мерите – на 20 сантиметра поставяте черна точка отгоре, на 40 отново, на 80 пак и така докато направите четири. След това ги пробивате. Правите същото и от другата страна, като е много важно дупките да съвпадат, иначе нищо няма да се получи. Също знайте, че въобще не е нужно да са големи, само колкото дървеният шиш да може да мине през тях. Ние успяхме да ги пробием даже и с молива, като просто натискахме малко по-силно.

След това просто взимате шишовете и ги промушвате през дупките от едната и от другата страна. Опитайте дали може да се движат свободно, да се завъртат и да се дърпат напред и назад. Ако не е така, просто разширете дупките малко, можете да го направите и направо с шишовете, като ги дръпнете леко настрани. Ако сте направили това идва ред и на щипките футболисти – на 2 от пръчките сложете по две щипки, а на останалите 2 по три. Накрая изрежете вратички от двете страни на кутията. Вземете малко топче или пък просто сгънете лист хартия на топка и сте готови.

Става страхотна игра и то без пари, даже е още по-забавно и приятно, защото знаете, че сте си я направили съвсем самички! Желаем ви приятни забавления.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град