сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | 4 креативни картички за хубава нова година

4 креативни картички за хубава нова година

Аз детето | 2017-12-29

4 креативни картички за хубава нова година

„Всички гениални (и хубави) неща всъщност са много прости“ – мъдростта, която се крие в тези думи е основна за всичко прекрасно в света. Хубавите неща, тези които могат да накарат сърцето ни наистина да ликува са прости. Това може и да ви звучи много философско, но дори и вие го знаете, може би и без да усещате. Представете си например, че минете ниво в някоя електронна игра, което се опитвате да направите от седмици. Ясно е, че след като и други хора я играят са успявали да минат това ниво. Ясно е също така че създателите на играта не са го направили невъзможно, иначе играта им няма да се харесва. Всъщност се оказва, че да го минеш е доста лесно и въпреки това вие се гордеете със себе си и се радвате както не бихте се радвали на нищо друго в този момент. Ето това е: „Всички гениални (и хубави) неща всъщност са много прости“!

Така стоят нещата и с желанието да зарадвате себе си и близките и за Нова година. Не ви трябва скъпа храна, нито големи фойерверки и купон до сутринта. Ако не си падате по тези неща, но искате да направите нещо мило за тях, една ръчно направена картичка ще свърши работа колкото 10 хиляди трюфела (това е един доста скъп вид гъби). При това ви предлагаме картички, които се правят буквално за 5 минути, но стават красиви и всеки ще оцени жеста. Опитайте и ще видите колко щастлива и хубава нова година ще имате всички!

Необходими материали за всички картички:

  • картон
  • копчета
  • моливи или флумастери
  • лепило

„HoHoHo“

Сгъвате картона на две половини и върху едната, от външната страна, нарисувайте три букви „h“ на разстояние два-три пръста една от друга.

След това зад всяка от буквите залепете по едно копче. Нека да са на еднаква височина. Това е! Сега остава от вътрешната страна да напишете и едно послание и сте готови. Лесно и креативно!

„Happy New Year“

Сгънете картона на две половини и върху едната най-отгоре залепете копче с по-интересна и нестандартна форма или пък просто нарисувайте малка снежинка. От тази снежинка започнете да правите извити линии.

Започнете от средата и местете молива или флумастера наляво и надясно без да го отделяте от хартията. Колкото по-надолу отивате, толкова по-големи и на по-голямо разстояние правете линиите, но не отделяйте молива от хартията – това е най-важното. Я, каква хубава картичка стана! Накрая отдолу напишете „Честита нова година“ на български или на английски и сте готови.

„New Year Birds“

Отново сгънете картона на две. Винаги се започва с това! След това с молив нарисувайте клонка. Лесно е! Правите една права линия и на няколко места правите извивки и завъртулки. Ето така!

След това малко над клонката на няколко места залепете по едно копче с различен цвят. Най-хубаво се получава с четири. После просто с молив нарисувайте над копчето глава, клюнче и очички, а от двете страни малки крилца. Готови сте имате свежа картичка с интересни новогодишни птички. Не забравяйте вътре да напишете и интересно послание.

„ChristmasBall“

Пак сгънете картона на две, но този път го обърнете така че да получите правоъгълник, който да се отваря от долу нагоре. След това от горния край на няколко места нарисувайте линии, които да стигат до средата на картона, а някои от тях да са и малко по-къси от другите. На всяка нарисувайте най-отдолу и панделка.

Лесно е: просто нарисувайте от двете страни по един полукръг. Под тях, точно под тях залепете по едно копче. Всяко да е с различен цвят. И вече си знаете – някой хубав поздрав и послание и сте готови!

Както ви казахме – много прости картички, които определено ще зарадват най-близките ви!

Снимки: pustunchik.ua



Коментари
1 коментар

Анна Христова, 12 г.,

Публикувано на 21.12.2022

Искам картички

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град