любопитно

Начало | любопитно | 4 училища, които много искаме да съществуват

4 училища, които много искаме да съществуват

Аз детето | 2018-09-21

4 училища, които много искаме да съществуват

Кое е нещото, което най-много ви харесва във вашето училище? И не ни казвайте, че няма такова. Хиляда процента е сигурно, че има. Може би е някой любим учител или модерните компютри в библиотеката или в кабинета по информационни технологии. Може би е красиво направеният двор или пък дори интересно боядисаните стени. Сетихте се вече, нали? Има обаче такива училища в които ни харесва всичко. Те са прекрасни, вълшебни и интересни, но за съжаление все още ги има само в света на книгите. За повече вдъхновение обаче за писане на домашни и учене, защото не се съмняваме, че вече имате такива споделяме с вас нашите любими училища от книгите. И нека заедно помечтаем за тях!

Училището за магия и вълшебство „Хогуортс“

Няма как да не започнем с едно от най-бленуваните училища за всяко дете, че дори и възрастни. Дори и да не сте фен на книги за Хари Потър няма как да не признаете, че бихте желали да учите на подобно място дори и само за месец. Наред с традиционните предмети като математика, литература, там бихте изучавали отвари, дуел с магия, фантастични животни, гадателство и какво ли още не. През свободното си време пък можете да обядвате в зала с магически таван и храна, която се появява директно на масите. След това да потичате в компанията на някой от духовете на домовете или пък да си поговорите с картините на стените. Купонът в „Хогуортс“ никога не стихва и винаги може да попаднеш там, където не очакваш. Тук най-големият ти кошмар не е да отидеш на училище, а точно обратното – да те изключат.

Невидимият университет

Очевидно магията ни е слабост, защото ето ти още едно вълшебно училище. Този път създадено във въображението на Тери Пратчет, но в никакъв случай по-малко интересно. Тук ще намерите някои наистина шантави стари магьосници, които може и да не ги бива в преподаването, но пък определено обичат да похапват доста и да си правят смешки. Библиотеката пък е невероятна и съдържа хиляди интересни книги, стига да се абстрахирате от факта, че ще ви обслужва орангутан, който винаги казва „Уууук“ и няма как да го разберете. Най-хубавото обаче е, че мотото на университета е Nunc Id Vides, Nunc Ne Vides, което в превод означава „Сега го виждаш, сега не“. Колко щеше да е хубаво така да е и с вашето училище и да изчезва понякога, нали?

Училището за Добро и Зло

Е, няма как, и тук има вълшебства, макар и малко по-различни. Този път тук можете да се потопите в света на приказките, при това буквално. Класовете в това училище са особено интересни. Не се делят на числа, а на такива за добри и за лоши деца. Едните прекарват времето си като учат по предмети като Загрозяване, Смъртни проклятия и История на злодейството, докато другите спасяват красиви принцове или принцеси, учат се как да говорят с животните и ей такива подобни неща. Едно обаче е сигурно – в Училището за Добро и зло никога не е скучно и там не просто слушаш приказки, а ги изживяваш.

Лагерът на нечистокръвните

Едва ли има някой читател на поредицата за Пърси Джаксън, който не би убил (чудовища), за да се добере до това учебно заведение. Та това си е на практика целогодишен летен лагер. Директорът е богът на купоните в крайна сметка! В Лагера на нечистокръвните се обучават полубогове, които откриват и се учат да владеят своите суперсили.



Коментари
2 коментара

Синя , ,

Публикувано на 23.09.2018

Магистериумът

Alexandra Georgieva , 9 г.,

Публикувано на 26.03.2021

Хогуортс наистина много искам, но няма защото сигурно няма магьосници

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град