игри за навън

Начало | игри за навън | 5 уникални неща, които да направите докато сте на плажа и които ще ви харесат

5 уникални неща, които да направите докато сте на плажа и които ще ви харесат

Аз детето | 2020-07-06

5 уникални неща, които да направите докато сте на плажа и които ще ви харесат

Всеки обича да е на плажа и дори и да ви казва обратното – греши! Плажът е забавно и интересно място с всичкия този пясък, морска вода, слънце, мидички, рапани, а понякога дори и медузи и рибки. Няма как да не се забавляваш на такова чудесно място, което обещава куп интересни игри. Понякога обаче се случва и да си построил всички пясъчни замъци, да си намерил всички красиви мидички и точно преди да напуснеш и да очакваш следващото лято да няма какво да правиш на този иначе прекрасен плаж. И тогава ние идваме на помощ! Предлагаме ви 5 уникални неща, които можете да правите на плажа. Някои от тях може и да ви се сторят твърде странни, но са подходящи точно за там.

Размазан пясъчен замък

Всички деца обичат да си играят с пясък и вода и това е едно от най-забавните неща, когато си на морето. Ако обаче вече строите 10-тия си пясъчен замък защо не го направите различен и размазан. Може да ви звучи странно и да се питате за какво ви е такъв, но всъщност става доста красиво и интересно. За да го направите и вие изкопайте дълбока дупка, а след това в нея насипвайте, но само с шепи мокър пясък. Ама като казваме мокър имаме предвид направо такъв от брега на морето. Така че е добре и дупката ви да е някъде там, но вълните да не я достигат, защото както знаете те развалят всичко. И насипвайте мокрия пясък от шепите си малко по малко, сякаш тече в дупката. Когато се запълни ще видите как от нея започва да се издига нещо странно, а после ще придобие и формата на размазан замък. Направо си е готов за снимка.

Разходете се на лов за морски съкровища

Колко време отделихте, за да събирате мидички? Но знаете ли, че морето предлага и други интересни съкровища – интересни камъни, изгладени стъкълца, дори интересни водорасли, които можете да изсушите и запазите. Да не говорим, че ако се вглеждате по-внимателно и дори разровите малко пясъка по плажа ще намерите рапани, миди с интересни форми и цветове. Така че определено още не сте опознали всички съкровища на морето. Можете да си организирате и игра ако сте повече деца. Определете си списък с определени морски съкровища, които трябва всеки да намери и накрая този, който има от всички пръв ще е победител.

Вземете си камиончето (за по-малките от вас)

Детските камиончета и багерчета понякога са трудни за носене чак до плажа, но пък гарантират истински добро прекарване, особено за малките деца и ще си струват всички усилия. Освен че са идеални за теглене на вода и пясък навсякъде, те са добри за сядане и са чудесни за състезания.

Време е за сапунени мехури

Вярвате или не сапунените мехури са идеални за плажа, така че не забравяйте да си вземете едно комплектче. Дали заради въздуха или пръските солена вода, но мехурчетата летят по-високо, издържат по-дълго и са по-цветни и красиви. Просто опитайте и ще се убедите, че сме прави

Пъзели

Пъзел!? На плаж?! Знаем колко странно звучи, но пък вие знаете ли, че трябва да редувате играта на слънце с играта на сянка, за да не получите топлинен удар. Особено през лятото и особено на плажа където слънцето пече по-силно. И какво ще правите, когато седите на сянка под чадъра или тентата... Можете просто да лежите, но можете и да редите пъзел, защото както знаем децата имат неизчерпаема енергия и понякога да лежиш през деня на плажа, просто няма как да стане.

Прочетете още няколко забавни плажни неща:
Чудото на природата: стъкленият плаж
Пет неща, които можете да правите на плажа, когато ви стане скучно
Интересни рисунки с камъчета на плажа



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град