игри в дома

Начало | игри в дома | 6 весели игри, които ще разнообразят пътуването ви

6 весели игри, които ще разнообразят пътуването ви

Аз детето | 2019-01-14

6 весели игри, които ще разнообразят пътуването ви

Независимо дали сте в автобуса към училище, или пък се връщате с метрото, или пък заминавате на ваканция със семейния автомобил – пътуването от едно място до друго често въобще не е забавно, даже е доста скучно. Особено когато няма какво да гледаш през прозореца или пък вече си виждал гледката хиляди пъти. Тогава просто седиш и чакаш да свърши пътуването. Естествено можеш и да четеш книга, да слушаш музика или пък да гледаш нещо на смартфона си, но когато си сам. Ако си с приятели или пък си малък – тези варианти също не са най-добрите, които да имате подръка. Затова е добре да знаете някоя и друга игра подходяща за път. Не знаете ли? Спокойно – ние ще ви предложим цели 6, изпробвани и много весели за всеки, независимо от възрастта!

Имало едно време...

Разкажете си обща приказка – забавно е, а освен това ще ви помогне да се сближите повече, а и ще развие въображението. Започвате като казвате едно изречение от приказката и след това по определен предварително ред всеки добавя по още едно. Доста е интересно, защото никой от вас няма да знае накъде точно ще продължи историята... И докато се усетите пътуването ще е свършило!

В търсене на буквите...

Използвайки пътни знаци, регистрационни табели и билбордове, нека всички да търсят букви от азбуката. Започнете с търсенето на буквата „А“. След като я намерите, преминете към „Б“ и така нататък. Първият човек, който намери всички букви – печели. Опитайте и да направите същото с цифрите. Твърде лесно? Тогава започнете от „Я“ до „А“!

Гатанки...

Кой не ги обича? Редувайте се като задавате гатанки един на друг. Победител е този, който даде повече правилни отговори.

Цвят на колата...

Всеки си избира определен цвят и трябва да преброи всички коли от този цвят, които види по пътя, за определен период от време. Победител е този, който е преброил най-много коли от своя цвят.

Представи си това...

Чудесна игра за всички, които имат развинтено въображение. Докато пътувате, изберете обект, който можете да видите извън превозното средство и всеки от групата ви, като се редувате, трябва да измисля различни неща, които могат да се правят с този предмет. Например, другата кола на пътя може да превозва дракон в багажника или пък магьосници. Уверете се, че обектът е видим за всички в колата. Ако навън не се вижда нищо интересно – използвайте предмети, които се намират в колата.

Познай кой съм аз...

Това е класическа игра, която винаги е забавна и чудесна за път. Един от вас си намисля, че е приказен герой или герой от филм, или истински човек, познат на всички. Другите трябва да задават въпроси, на които да се отговаря само с „да“ и „не“, докато познаят кой е той.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град