новини детски

Начало | новини детски | 65 безплатни школи по програмиране ще зарадват деца от 15 града

65 безплатни школи по програмиране ще зарадват деца от 15 града

Аз детето | 2018-09-04

65 безплатни школи по програмиране ще зарадват деца от 15 града

Безплатната ИТ инициатива на „Телерик академия“ за ученици от 1 до 12 клас отвори кандидатстването за учебната 2018-2019 г., съобщиха от академията. Ученици ще се обучават по програмиране и дигитални науки в 65 школи в 15 града в България. Кандидатстването е отворено до 23 септември през сайта на академията. Не се изискват предварителни познания по програмиране. Обученията, които са с продължителност 100 учебни часа, разпределени през учебната година, се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат. През следващата година те могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма.

„Все повече от професиите днес и в бъдеще ще изискват дигитални умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в друга област, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии и да пишат код, за да бъдат конкурентоспособни на глобалния пазар на труда. Затова вече 8 години предоставяме качествено безплатно ИТ обучение за ученици от всички възрасти.“, коментира Петър Шарков, ръководител на училищната „Телерик академия“.

За най-малките ученици академията в партньорство с CoderDojo Bulgaria организира безплатни работилници по програмиране. Заниманията ще се провеждат от октомври два пъти месечно в обучителния център в София. Регистрацията за участие ще бъде достъпна на сайта на академията в началото на октомври до запълване на свободните места. По време на интерактивните работилници учениците научават как да създават сайтове, компютърни игри и програми с визуалния език за програмиране Scratch.

Учениците в 4-7 клас могат да избират между три програми: „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Алгоритмично програмиране“. Обучения има както в София, така и в страната. Кандидатстването вече е отворено и изисква регистрация на сайта на академията и явяване на тест с логически задачи.

Специализираните за гимназиалните ученици в София и страната програми са по „Дигитални науки“ и „Разработка на игри“. Кандидатите е необходимо да се регистрират онлайн на сайта на академията и да се явят на входен тест. Обученията са с практическа насоченост и подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

Повече информация за програмите, градовете, началните дати и графика на обученията може да бъде намерена на сайта на училищната „Телерик академия“.

Снимка: pixabay.com



Коментари
1 коментар

Росен Кънев, 55 г.,

Публикувано на 09.09.2018

Здравейте, дъщеря ми учи в Бургас, но Бургас не фигурира в списъка на градове за обучение. Възможно е да е станала техническа грешка.Моля отговорете ми. Къде в София мога да дойда да получа информация на място за евентуални бъдещи планове.

От редакцията: Здравейте, за съжаление не можем точно ние да отговорим на този въпрос, защото от „Телерик“ просто са ни изпратили тази информация и сме я публикували. Но ако им пишете на имейл info@telerikacademy.com, сме сигурни, че ще отговорят на всички Ваши въпроси. Самата академия се намира на бул. „Александър Малинов“ 31.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град