интересно

Начало | интересно | 7 от най-добрите песни от детски филми, които не сте чували досега

7 от най-добрите песни от детски филми, които не сте чували досега

Аз детето | 2018-01-15

7 от най-добрите песни от детски филми, които не сте чували досега

„Let it go, let it go
Can`t hold it back anymore
Let it go, let it go
Turn away and slam the door“
„Remember me
For I will soon be gone
Remember me
And let the love we have live on“

Обзалагаме се, че вече знаете тези песнички наизуст и че можете да ги пеете дори и насън и със сигурност да ги рецитирате по-добре от таблицата за умножение. Все пак дори и възрастните биват пленявани от невероятните музикални изпълнения в детските филми и колкото и да не си признават със сигурност наум си ги тананикат често-често. Знаете ли обаче, че зад всяка една такава успешна песен, която се е превърнала в тотален хит има десетки такива, които никога не са успели да стигнат до съответния филм и до широката публика. Това е много жалко, защото те се оказват истински красиви и приятни за ухото. За наша радост (а и за радост на тези невероятни песнички) обаче съществува интернет. Ако не във филм, поне в мрежата да бъдат пуснати горките. Сега също като нас чуйте и вие 7-те най-страхотни песни, които не са достигнали до големия екран и се чудете кой и защо ги е изхвърлил така в кошчето при положение, че са толкова красиви.

„Танцуващата със сватбения барабан“ – „Покахонтас“

Хубава и закачлива мелодия, която илюстрира съпротивата на Покахонтас да се омъжи и напрежението между нея и годеника ѝ Кокоум. Понеже е закачлива, песента не работи наистина добре за историята и това обяснява защо е била изрязана.

„Угаси светлината“ – „Омагьосаният император“

Недооценена изрязана песен от недооценен филм, „Угаси светлината“ всъщност е вкоренена във филма „Омагьосаният император“ – „Царството на Слънцето“. В него злодеят Изма, планира буквално да заличи слънцето, което тя обвинява, че я състарява и унищожава красотата ѝ. Тази песен е била отрязана, когато по-късно сценарият я поставя в замисъл да стане императрица на Империята на Инките, правейки песента отчасти ненужна. Но тя пак е била включена в саундтрака защото, хей, кой не иска да чуе такава интересна песен?

„Бъди готов“ – „Цар Лъв“

В по-ранен проект на „Цар Лъв“, Скар е обсебен от безсмъртие, той желае наследник и избира Нала за негова царица, която незабавно го отрязва. Разбираемо, тъй като той е възможно да бъде нейн пра-прадядо. Тогава Скар я прогонва и провъзгласява хиените за негови слуги, които ще държат другите лъвици в ред. Досещате се защо тази песен е била премахната от филма, но пък си заслужава да я чуете, защото си личи с какво старание е направена.

„Защо мен“ – „Аладин“

На екипа на „Аладин“ се е наложило да прави многобройни промени по филма, включително премахването на много песни, герои и поправяне на сюжета. За щастие, няколко песни, които били отрязани от филма, са били поместени в специално DVD издание. Една от тях е мелодия, изпълнена от Джафар, която екипът харесал заради вокалното изпълнение на Джонатан Фриймън. Във видеото по-долу Джафар оплаква своите минали неуспехи, докато мегаломански чертае бъдещето си сега, когато вече има магичната лампа. Изключително запомняща се е и перфектно пасваща на неговия герой.

„Остави ги да се чудят“ – „Мулан“

Тази песен е трябвало да бъде представянето на Мушу на Мулан, но накрая е била изрязана и заместена от диалог с говорене. Твърде жалко, тъй като е имала много добро звучене и интересен ритъм.

„Не мога да вярвам на сърцето си“ – „Херкулес“

„Херкулес“ е един от малкото филми, направени през възраждането на Дисни през 90-те, когато филмите не са били структурирани в познатия ни музикален формат. Повечето от песните били изпети от църковен хор, но Мегара получава възможност за соло песен, с много по-бавно темпо. Не е ясно защо тази е била отрязана от филма, макар че може би двете песни са били прекалено сходни. За жалост никакви записи на тази песен не могат да бъдат открити. Но ако случайно намерите тази – молим ви я да я споделите с нас.

„Горда с момчето си“ – „Аладин“

Както споменахме по-рано, „Аладин“ е претърпял множество пренаписвания и елиминиране на герои изцяло. Един от злочестниците, който е бил отрязан е майката на Аладин, оказала се някак излишна. Въпреки това, авторът на песента Хауърд Ашман се привързан към героя и написал трогателна балада, наречена „Горда с момчето си“, в която Аладин оплаква своите минали прегрешения и обещава да намери начин да се помири с майка си. За жалост, въпреки красотата си, песента била изтрита от финалната версия на филма, но може да я чуете в това видео.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град