покани

Начало | покани | „Drawing Day“ – да рисуваме заедно любимите си приказни герои в годината на детската книга

„Drawing Day“ – да рисуваме заедно любимите си приказни герои в годината на детската книга

Аз детето | 2017-06-02

„Drawing Day“ – да рисуваме заедно любимите си приказни герои в годината на детската книга

Искате ли над 20 града в България и още хиляди хора от целия свят да видят кой е любимият ви приказен герои и да споделите с тях коя е любимата ви книга, като им покажете колко добре умеете да рисувате? Тогава се включете в тазгодишното осмо подред издание на„Drawing Day“ – България – да рисуваме заедно!“ Най-мащабното творческо събитие тази година ще се проведе в над 8 населени места в цяла България!

Освен това знаете ли, че и вие сами можете да се включите в събитието. Лесно е, просто излезте навън и рисувайте, снимайте веселото събитие и покажете как сте се забавлявали на страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/drawingdayBG/?fref=ts

Организатори на „Drawing Day“ са Община Пловдив – дирекция „Спорт и младежки дейности“ а партньори са ОП „Младежки център“ Пловдив, заедно с Мария Петрова – създател и координатор на събитието за цяла България. Именно затова всички пловдивски деца са поканени на 3-ти юни от 10 до 12: 30 часа на Гребна база (зад „Кулата“) – пред Младежки център да творят на воля и да се забавляват! Доброволците от ЦРД и „Лео клуб – Пловдив“ ще посрещнат всички участници и ще ви почерпят с лакомства от една бонбонена фабрика и ще ви забавляват с играчките на един детски магазин.

„Това е ден, в който можеш да покажеш на другите, че вярваш в уменията си да създаваш красота, да споделяш и да се чувстваш свободен, а това дава надежда за по-добро бъдеще.“ – споделя Мария Петрова.

Своето начало „Drawing Day“ има през 2010 година с общо пет включили се града, а през 2013 г. се увеличават на общо 15. За първи път тази година ще рисуват в Благоевград и Силистра. На други места се обособяват групи, които се подготвят да споделят своите творби и миговете, които са посветили на общуването с изкуството. Почти от създаването на инициативата участват: Бургас, София, Пазарджик, Ловеч, Труд, Стамболийски, Царацово...

Идеята на Международната инициатива е да се създадат 1 000 000 рисунки за един ден. Създадените творби могат да „пътуват“ по градовете или виртуално чрез социалните мрежи в интернет. Да си направим един прекрасен празник – рисувайки заедно с приятели, близки и непознати!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град