Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | YouTube – интересната история на един феномен

YouTube – интересната история на един феномен

Аз детето | 2019-02-22

YouTube – интересната история на един феномен

Някога гледали ли сте как хора си изливат кофа ледена вода върху главата? Можеш ли да замръзнеш на място като манекен? А да хвърлиш бутилка с вода във въздуха така, че тя да се приземи права върху масата? Ако си опитвал или виждал тези неща, вероятно знаеш, че те са започнали като предизвикателства в YouTube! Предизвикателствата от YouTube обикновено са глупава задача, която хората се опитват да заснемат на видео. Когато други виждат видеоклипа в сайта, те правят същото и отново пускат свое видео. Така веригата продължава и нещото се превръща в предизвикателство! Тези щуротии се разпространяват бързо поради огромната аудитория на YouTube. Сайтът има два милиарда посетители всеки ден и над триста часа видео се публикуват всяка минута. Представяте ли си? Всъщност не е чудно, след като сайтът е второто най-посещавано място онлайн!

Но какво говорим, най-вероятно и вие преди малко сте били там и сте гледали някакви клипове също като нас. Всъщност можете ли да си представите интернет без YouTube – без клипове със забавни животинки, без музика, без геймъри и техните стриймове... Не можете, както и ние. Но трябва да ви изненадаме като ви кажем, че второто най-популярно място в интернет съществува само от 2005 година. Тогава трима приятели Джавед Карим, Стив Чен и Чад Хърли искали просто да споделят своето забавно видео с повече хора. Те търсили сайт в който да го качат, за да могат всички да го видят. Но не намерили такъв сайт! И какво да правят? Разбира се – ще си направят такъв, какъвто им трябва. Така първото качено видео в YouTube било със заглавие „Аз в зоопарка“! От тогава досега сайтът не само, че не бива забравен, но и популярността му расте с всеки ден. При това видеата, които се качват често не служат само за забавление.

Мечтаете ли да бъдете известни? Преди години повечето знаменитости работеха в областта на музиката, телевизията или киното. Днес звездите в YouTube са по-известни дори и от филмовите. Известните личности от YouTube идват от всички сфери на живота. Те могат да бъдат гримьори или професионални геймъри. Някои хора дори просто снимат ежедневието си на видео и това е всичко което правят. Въпреки това хиляди хора се абонират за каналите им. Предизвикателствата на YouTube често започват с тези знаменитости!

Имате проблеми с домашното? YouTube може да помогне! Сайтът има безброй образователни видеоклипове. Ще намерите всичко – от основни знания до ръководства за напреднали по математика. Какъв е вашият специален талант? Един ден можете да споделяте видеоклипове, за да помогнете на другите да научат какво знаете. YouTube също улесни разпространението на информация. Сайтове, телевизии, радиа и самите политици използват сайта, за да споделят бързо съобщенията. Нищо чудно, все пак това е най-популярният сайт за видео споделяне в света, като в България е и третият най-посещаван сайт (преди него са Facebook и Google). В YouTube се качва разнообразно съдържание, включващо реклами и откъси от филми, караоке и музикални клипове, видеоблогове и много други. Сайтът се използва дори от някои медийни компании като телевизионната CBS, музикалната VEVO, новинарската BBC за разпространение на част от материалите им.

Вижте още:
Супер интересни и супер скрити YouTube функции
Райън е само на 6, но вече печели по 11 милиона долара годишно



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град