сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Ако навън няма сняг, докарайте го сами: направете си блестящи снежинки

Ако навън няма сняг, докарайте го сами: направете си блестящи снежинки

Аз детето | 2020-01-23

Ако навън няма сняг, докарайте го сами: направете си блестящи снежинки

Какво е нещото, което най-много харесвате в зимата? И не ни казвайте, че е студът или пък дърветата без листа, защото няма да ви повярваме. Зимата е най-хубава само и единствено заради снега. Няма нищо по-хубаво от това в почивен ден или пък дори в учебен да излезеш навън, независимо дали в парка или в училищния двор. Няма нищо по-прекрасно от това да си направиш огромен снежен човек или пък да си направиш една голяма снежна битка с приятели. Какво да кажем пък за пързалянето с шейни, няма нищо по-забавно от това. За съжаление обаче идването на декември и дори на януари въобще не е обещание за сняг. Понякога има много, ама много сняг, а понякога никакъв го няма. Сякаш е една много странна и студена пролет. За втория случай ние сме ви приготвили една страхотна и забавна идея. Да, вярно, че този сняг, който ще си направите няма да става за снежен човек, но пък ще е така красив и кой знае, може докато направите няколко снежинки навън наистина да натрупа сняг. Така че време е да си направите най-бляскавите и уникални снежинки.

За целта ще ви трябват бяло течно лепило, чаша вода, купичка, ножица, плик за фризер, шарени конфети или пък блестящи химикалки, четка за рисуване, както и шепа сол, а също и една лъжица и лист хартия.

Първото, което трябва да направите е да прерисувате или пък направо да си принтирате нашия шаблон със снежинки. Постарали сме се да ги направим различни и красиви точно като истинските, но ако вие можете да ги нарисувате по-добре, задължително го направете. След това отворете плика за фризер и го отрежете по ръбовете, така че да получите два листа.

След това идва и най-важната част – да направите сместа за рисуване. Изсипете цялата тубичка лепило в купичката. Към него сипете и половината чаша вода и внимателно разбъркайте. След това просто поставете листа със снежинките на масата или бюрото, а отгоре го покрийте с плика. Накрая с четката внимателно очертайте и нарисувайте снежинките, които прозират през плика. Ако е нужно натискайте леко, за да се виждат по-ясно. В никакъв случай не пестете и лепилото. Трябва да има плътен и дебел слой, който дори да се издига леко нагоре, да е обемно.

След това посипете всяка снежинка с шепа сол. Също така и с блестящи конфети, а защо не и дори шарени шоколадови пръчици. Ако пък искате да ги оцветите, изчакайте около половин час да изсъхне и след това творете с цветовете на воля.

Накрая внимателно отлепете снежинките от плика и сте готови. Можете да ги завържете с конец или пък да ги залепите на стъклото. Снегът толкова ще им завиди, че ще вземе да завали и да натрупа!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град