новини детски

Начало | новини детски | „Алея на книгата“ в София с най-голямо издание досега и пълна със забавления за деца и родители

„Алея на книгата“ в София с най-голямо издание досега и пълна със забавления за деца и родители

Аз детето | 2018-09-11

„Алея на книгата“ в София с най-голямо издание досега и пълна със забавления за деца и родители

Шестото и рекордно голямо издание на „Алея на книгата“ в София започна на 11-и септември (вторник), като официален старт ще бъде даден от министъра на културата Боил Банов в Литературния кът на събитието (до паметника на леко Константинов и с участието на Джаз формация „София“. Книжното изложение на открито вече успешно премина през градовете Пловдив и Варна, като в столицата белите шатри традиционно ще ни очакват на пешеходната част на булевард „Витоша“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“. Алеята ще продължи до неделя, 16-и септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Повече от 60 от водещите български издателства ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри, а както всяка година, сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца, ще бъде Литературният кът на Алеята. В сряда, 12-и септември, от 18:00 ч. той е домакин на литературно четене в памет на българския поет Евтим Евтимов и официално награждаване на лауреатите на Националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ – 2018. Част от гостите в Културната програма тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Палми Ранчев, Петя Александрова, Светлозар Жеков, Татяна Костова, а също чешкият писател Мартин Райнер и др. Събития ще се проведат както в Литературния кът, така и в книжарници, партньорски локации в градския център.

Програмата за деца включва:

13 септември (четвъртък)
19:00 Литературен кът – забавни и образователни игри за децата.

Заедно ще обсъждат интересни факти за животните и човешкото тяло, науката и Космоса. Ще говорят за велики български владетели, забележителните природа и история на България. Ще има много гатанки и игри. Заповядайте!

Представя издателство „Клевър бук“

14 септември (петък)
17:00 Литературен кът За най-малките – с Петя Александрова и Георги Цонев. „Как да порасна“ е подходяща за деца, които вече могат да четат, но не се чувстват съвсем уверени, че да се справят с по-дълги текстове. Кратките и забавни стихотворения на Петя Александрова ще им покажат удоволствието от книгите, без да ги отегчат нито за минута.

„Приказки за малини и други бодливи неща“ е сборник с 5 забавни приказки: „Горската сладкарница“, „Божко“, „Петльо в копривата“, „Лиско в малините“, „Приятелите на балона“. Подходяща за деца от 4 до 10 години.

Представя издателство „Ина“
15 септември (събота)
17:00 Литературен кът

Представяне на детската книга „Разбойникът плъх“ от Джулия Доналдсън. Ще бъде приключенско и дори малко опасно, затова препоръчваме на срещата да вземете децата си, за смелост и за по-сигурно. И за по-весело също. Това е книга на Джулия Доналдсън, илюстрирана прелестно от Аксел Шефлър. В нея се разказва за един плъх, който тормози пътниците, ограбва ги и се тъпче с тяхната храна, много е лош. Добре че по едно време идва едно пате и то...Ама няма да ви разказваме, не настоявайте повече, като видите книжката, ще си прочетете сами.

Представя издателство „Жанет 45“

16 септември (неделя)

11:00 Литературен кът
Представяне на „Вук и Нада на зъболекар“, „Невероятно пътешествие в Зъбландия“ и „Нашите зъби“ Очаква ни забавно, познавателно и щедро на подаръци пътешествие в чудната страна Зъбландия. Ще опознаем заедно земята на здравите, бели и красиви зъби. Заедно със спонсора Лакалут обещаваме игри, загадки и наградки–изненадки с полза и настроение за малки и големи! За книгите говори д-р Тасева.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град