любопитно

Начало | любопитно | Ърти – плюшена играчка стана най-новият и обичан член от екипа на Международната космическа станция

Ърти – плюшена играчка стана най-новият и обичан член от екипа на Международната космическа станция

Аз детето | 2019-03-13

Ърти – плюшена играчка стана най-новият и обичан член от екипа на Международната космическа станция

Celestial Buddies е малка фирма, която произвежда плюшени играчки планети. Бизнесът съществува от няколко години, като търсенето към продуктите е било винаги умерено. Никога не се е стигало до изчерпване на който и да е продукт. През последните два дни обаче ръководството на фирмата е изненадано от масовите поръчки за плюшени играчки-„Земя“. В рамките само на няколко часа наличността е изчерпана и всички се чудят какво се случва. Никой от компанията не може да си обясни защо изведнъж има такъв интерес точно към тази плюшена играчка, която никога не е била от купуваните. И гледайки новините една вечер разбират... Ърти е виновен!

Оказва се, че Илон Мъск тайно е качил плюшена играчка Земя на борда на новия космически кораб „Крю Драгън“, която да служи за визуален индикатор за навлизане в условия на микрогравитация. Тя разбира се си свършила отлично работата и успешно е отишла на Международната космическа станция. Планът бил след това отново да се върне на Земята заедно с вече успешно приземилия се в Атлантическия океан космически кораб „Дракон“. Това обаче не се случило. Астронавтите на МКС толкова харесали плюшкото, че го задържали за себе си и дори го направили член на екипа. Кръстили го Ърти и започнали да публикуват снимки в социалните мрежи как заедно с Ърти вършат ежедневната си работа! Междувременно на истинската Земя са натрупани множество поръчки за плюшени играчки и фирмата не може да ги изпълни. И наистина не можем да не признаем, че Ърти изглежда точно на мястото си там и да не поискаме и ние един такъв. Ще трябва да изчакаме обаче, защото междувременно от Celestial Buddies се извиняват за липсата на плюшени играчки „Земя“ и обясняват, че никога не са изпадали в подобно положение – да им свършат всички произведени играчки!

А ето и как точно Ърти работи в МКС в няколко забавни кадъра!

„Вторият ден на Ърти в Space_Station започна рано, но той беше щастлив да научи, че дори и в космоса, денят започва с кафе“, пише астронавтът Сара Макклейн в Туитър!

Леглото не е толкова удобно колкото у дома, но пък.. Хей, аз съм в Космоса!“

„Време е за сутрешните упражнения. Те са много важни за астронавтите, за да може да са добре физически и да вършат важната си работа на МКС.“

Снимки: НАСА



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град