игри в дома

Начало | игри в дома | Бързо познай какво в балона се крие и играй

Бързо познай какво в балона се крие и играй

Аз детето | 2018-03-20

Бързо познай какво в балона се крие и играй

Балоните – тези шарени топки направени от въздух и латекс или друг разтеглив материал, за нас са най-забавните играчки измисляни някога. Знаете ли защо? Много просто – с тях могат да се измислят много забавления и игри стига човек да реши! Могат не само да бъдат надути с въздух и да ги подхвърляте нагоре-надолу. С тях можете например да си направите весело състезание, можете дори да правите фокуси или някои и друг интересен експеримент. Вариантите са толкова много. При това балоните могат да послужат за забавна игра, дори и ако изобщо не са надути. Не ни ли вярвате? Тогава веднага можем да ви го докажем с предложение за една интересна игра!

Вярвате ли, че сте добри в познаването на нещата. Ние си мислехме, че много ни бива, но се оказа, че не е съвсем така. Въпреки това много се забавлявахме, когато се опитвахме да ги познаем през балоните и смятаме, че играта ни се получи супер. Ето какво точно имаме предвид!

Ще ви трябват няколко различни неща за познаване. Такива, които ви се намират вкъщи в момента, както и разбира се поне 7-8 ненадути балона. Цялата идея е да направите следното: напълнете балоните с различни малки неща. Неща като кафе, царевица за пуканки, захар, пяна за бръснене или сметана, вода, олио, сол, течен сапун и всякакви подобни. След това ги завържете хубаво, за да не се разпилеят всички тези продукти и вместо игра да има чистене. Накрая си намерете и няколко желаещи разбира се, които биха се впуснали с вас в едно ново приключение и играта може да започне.

Естествено, имайте предвид, че този който напълни балоните ще е съдията, защото само той ще знае какво има вътре. Така че ако искате да участвате в играта е добре да помолите друг да го направи. Може би татко или пък мама, баба или дядо, биха искали да се позабавляват с вас и да бъдат съдии. След това нареждате балоните на удобно място и играта започва. Първия играч си избира един балон, взима го в ръка и има определено време за което трябва да познае какво има в балона, само като леко го натиска. Съветваме ви да е наистина леко, за да не го спукате и знаете... Да чистите! Съветваме ви времето да не е много дълго. Смятаме, че ако за 3 минути не познаеш какво има вътре – няма да успееш и за пет или 10. В такъв случай оставяш балона и е ред на следващия участник. Ако познаеш обаче го взимаш при себе си. Победил е този, който събере най-много балони!

Още един забавен бонус: при това играта може и да не спре дотук. Може да има двама победители. След като приключите можете да напълните буркан с вода и внимателно един по един да развързвате балоните, за да видите какво има вътре. След това всеки трябва да предположи дали нещото ще плува или потъне. Накрая просто го пускате в буркана, за да видите резултата. Този, който познае за най-много неща – печели!

Това е! Сега грабвайте балоните и се забавлявайте!



Коментари
1 коментар

Георги , 11 г.,

Публикувано на 21.06.2021

вашите идеи не са яко

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град