новини детски

Начало | новини детски | Без грешка: 10-годишно българче взе без грешка изпит на Кеймбридж

Без грешка: 10-годишно българче взе без грешка изпит на Кеймбридж

Аз детето | 2019-07-08

Без грешка: 10-годишно българче взе без грешка изпит на Кеймбридж

Какво ли е усещането да си взел без нито една грешка дълъг и сложен изпит на престижния Кеймбридж, при това да си само на 10 години и да си бил с четири години по-малък от всички останали явили се на изпита. И при това да си се справил най-добре от всички, повечето от които са държали изпита на своя роден език, но не и ти! Това може да ни опише само десетгодишният Йордан Иванов от Пазарджик, който самичък решил да изпита възможностите си и да разбере какво би могъл да направи на подобен изпит.

Преподавателите на Йордан знаели, че той е умно дете и ще се справи добре, а пък родителите му се надявали че ще има доста верни отговори след като здраво е залягал над учебниците, а и обичал чуждите езици. Никой обаче не е предполагал, че детето ще изкара пълния брой точки и няма да направи нито една грешка при това след като всички останали явили се деца са с 4 години по-големи от него! И не се заблуждавайте – изпитът не е никак лесен! Провежда се на три етапа и продължава цял ден. Включва правоговор, съставяне на текст, слушане с разбиране и преразказване. Финалът е модул от над 50 въпроса, на които трябва да се даде писмен отговор в рамките на 40 минути – за проверка на правописа и пунктуацията.

При това чуждите езици не са единствените таланти на Йордан! Има многостранни интереси. Играе в местна театрална школа, която има вече две много успешни постановки, с които гостува в различни български градове, прави невероятни портрети дори само с графитен молив. Ходи на уроци по фехтовка два пъти седмично. Прави с лекота любими анимационни герои от пластилин – точни копия на тези от телевизионния екран. Явява се на всички възможни състезания и олимпиади и винаги печели максимален брой точки. За пръв път обаче се впуска в съревнование, което е за много по-големи от него деца и това е първата му наистина впечатляваща победа. Майката скромно казва, че първите си успехи Дани дължи най-вече на себе си, на своите преподаватели. Тя и съпругът ѝ само правят всичко възможно да му осигурят занимания при специалисти, но всички са изцяло по негово желание.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град