сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Безтегловна галактика в бутилка

Безтегловна галактика в бутилка

Аз детето | 2019-11-06

Безтегловна галактика в бутилка

Има ли сред вас бъдещи космонавти? Бяхме убедени, че поне един от вас иска да посети някоя чужда планета, а защо пък не дори и звезда. За момента второто е невъзможно, а първото почти, но това не пречи да вярваме. Преди много години хората не са вярвали, че могат изобщо да излетят в космоса, но ето че сега това е напълно възможно. Може пък точно вие да откриете нови планети, а дори и цели галактики. Убедени сме в това! Но докато пораснете и научите всичко необходимо, за да извършите тези дела, ви приканваме още малко да помечтаем, а и да се позабавляваме. Знаете ли, че още сега можете да имате истинска галактика, при това да я държите в ръцете си и тя да е в безтегловност като в космоса? Удивително, нали? И при това не само можете да я откриете сами, но и да си я направите пак сами. Готови ли сте? Тя е бляскава и интересна!

За вашата лична галактика ще са ви необходими:
бебешко олио
пластмасова бутилка от вода
лилава и синя боя за храна
сребърни конфети
вода
купичка или друг съд
лъжица

Хайде да приключенстваме:

Първото, което трябва да направите е да махнете етикета от пластмасовата бутилка и да я измиете ако има остатъци от лепилото. Нали не искате вашата галактика да носи някаква марка или пък да се полепват неща по нея. Най-лесно ще направите това с гъба и вода или пък ако имате у дома тел за търкане на загорели съдове, ще стане идеално. След това разбира се ще е добре да подсушите бутилката или просто да я оставите да изсъхне.

През това време вземете купичка или друг съд. Напълнете го с около 3 чаши вода, а към нея прибавете и капки от двата оцветителя. Лично ние използвахме 8 капки от лилавия и 4 от синия. Колкото повече капки добавяте, толкова по-наситен става цветът, но запомнете от нас, галактиките са тъмни и затова лилавият цвят винаги трябва да е повече. Внимателно разбъркайте водата с лъжицата, че да се оцвети. Сетне отново насочете вниманието си върху бутилката. Напълнете я до половината с бебешко олио. Нали знаете, че това не е обикновено олио, а по-скоро нещо като течен крем за тяло. Продава се в повечето магазини. Ако не ви се намира ще стане и с олио за готвене, но вашата галактика макар и пак толкова красива, няма да е толкова плътна. После сипете и сребърни конфети в бутилката, толкова, колкото ви харесва. Галактиката може да има много звезди (конфети), а може и по-малко и да е по-мистериозна и мрачна. Подобни неща се продават в почти всяка книжарница, но ако не ви се намират можете да си направите и сами много лесно. Стига да искате да жертвате някоя коледна гирлянда. Просто я взимате и изрязвате на малки блестинки с ножица. Добавяте и тях към бебешкото олио.

Накрая изсипвате и цветната вода. Само не пълнете бутилката съвсем догоре. 3-4 пръста преди гърлото спрете и оставете свободно място. След това здраво затворете капачката и разклатете. Колкото повече клатите, толкова по-красиво ще става. Освен това ще се напълни и с мехурчета, ще блести повече и определено ще изглежда така все едно в ръцете си държите метеоритен дъжд, който пада само за вас!

В бутилка можете да си направите също и:
Ракета от бутилка – да полетим към мечтите
Духът от бутилката
Торнадо в бутилка
Бутилката, която обича да яде яйца
Весела пеперуда от пластмасова бутилка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град