важните неща

Начало | важните неща | „Благодаря“ – вълшебна дума със свой собствен празник

„Благодаря“ – вълшебна дума със свой собствен празник

Аз детето | 2024-01-11

„Благодаря“ – вълшебна дума със свой собствен празник

Още от малки ни учат, че има няколко вълшебни думички, които могат да направят много и това не са някакви магически заклинания, а просто думи на учтивост, които обаче стоплят душата на човек и карат както този, който ги чува, така и този, който ги казва да изпитат истинско щастие и да се чувстват добре. Това са думи, които трябва да изричаме не само, за да сме учтиви, но и пред близките си и приятелите си. Сигурно вече се сещате кои са те.

Но знаете ли, че една от тях е особено важна и ценна – толкова ценна, че всяка година точно днес (на 11-ти януари), много хора по целия свят отбелязват Международния ден на думата „благодаря“. Тази една-единствена дума може да оправи настроението на всеки и чрез нея да покажете на човека отсреща, че наистина го цените и уважавате. Знаем, че в днешния свят, когато можем непрестанно да говорим с хората, било то на живо или през интернет нещата са по-различни, но винаги има място за едно „благодаря“. Благодаря, че се сети да попиташ дали съм добре, че ми прати онази нова песен на любимия ми изпълнител, че ми съобщи тази новина, която мислиш, че е важна за мен или просто благодаря, че се сети за мен!

Празникът е чудесна възможност да покажете на хората, които правят дните ви такива каквито са, колко сте им признателни. Произходът на празника не е ясен. Никой не знае как точно е възникнал. Смята се, че компаниите за поздравителни картички са го популяризирали, за да вдигнат продажбите си. Но дори да е така, това не прави празника по-малко ценен. „Благодаря“ е най-простото послание. Получаването на „Благодаря“ след услуга или добро дело автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка. Не само днес, а винаги!

Дори Мигел де Сервантес, един от най-известните и класически писатели в света е казал, че „Нищо не струва толкова евтино и не се цени така скъпо, както учтивостта.“ Така че, ние днес ви благодарим, че сте наши приятели и почитатели!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град