игри в дома

Начало | игри в дома | Да отбележим Хелоуин с няколко весели игрички

Да отбележим Хелоуин с няколко весели игрички

Аз детето | 2022-10-31

Да отбележим Хелоуин с няколко весели игрички

Хелоуин наближава и въпреки че повечето от нас не приемат този празник за истински празник или пък са открито против него е ясно, че всяко дете обича да се забавлява и да похапва повечко сладички неща поне един ден от годината. И докато в Америка дори обикалят по къщите, за да събират лакомства, у нас това няма как да се получи, защото традицията не е наша и не на всеки човек би му се харесало. Ако все пак вие обичате да се маскирате и да се забавлявате ви предлагаме да си направите едно бързо парти у дома. Всъщност дори и да не обичате да се маскирате пак можете да си го направите като просто поиграете няколко весели тематични хелоуински игрички. Ей така – спокойно и весело с приятели, далеч от всякакви компютри, телефони и други екрани. Няма нужда дори и от маски – разбира се ако искате ще стане още по-весело, но просто поканете няколко приятели, вземете от любимите си сладкиши и опитайте тези игри! Една или пък всички, защото няма нищо по-хубаво от това да имате повод да се позабавлявате! Детството е и за това!

Хвани ябълката

Първата игра, която ще ви предложим е традиционна за всяко хелоуинско парти. За нея ще ви трябват голям леген пълен с вода и ябълки. В действителност по традиция е голяма купа пълна с плодов пунш, но и вода и леген по нашенски също ще свършат работа и пак ще е забавно. Играта е проста – пускате цели ябълки в легена и всеки от участниците трябва да ги извади оттам, но само използвайки устата си. Ръцете са забранени! Когато всички ябълки са извадени играта приключва и този, който е извадил най-много печели!

Познай бонбона

Тази игра не е никак традиционна, защото си я измислихме сами. Макар че сме убедени, че в света съществува подобен вариант. За нея ще ви трябват куп различни бонбони, а пък може и кексчета, шоколад и други сладости. Също така ще трябва и един водещ, както и поне 6 участника. Целта пък е лесна – участниците затварят очите си, а водещият им дава по едно лакомство – кексче с ванилия, бонбон с пълнеж или пък дъвчащ, парче шоколад с лешници и подобни. Целта е проста – всеки изяжда своя сладкиш и трябва точно да познае какъв е и какво съдържа. Който пръв успее е победител – лесно и вкусно!

Изработване на тиквени фенери

Хелоуин партито не е пълно, без тиквени фенери! За целта обаче всеки ще трябва да си донесе тиква, а може пък и ананас. И да поискате някой възрастен да ви помогне да ги нарязвате и издълбавате. Забавлявайте се, докато изрязвате тиквите в страшни шедьоври. Ако пък това ви се струва твърде много или трудно – можете просто да рисувате тиквени фенери. Също става забавно и чудно състезание, както и игра!

Разказване на страшни истории

Също класическа дейност за този празник! Загасете лампата, вземете си фенерчета и просто си разкажете по една страшна история. Естествено не прекалявайте, за да може да спите на тъмно след това. Ние например обожаваме да си разказваме истории, които са страшни, но накрая се оказват смешни. За пример можем да дадем един епизод от любимия ни „Невероятния свят на Гъмбол“! Сещате ли се, онзи епизод, в който Ричард мислеше, че има дух, а се оказа, че Гъмбол и Дарвин просто са приютили г-н Робинсън на тавана. Или пък за по-смелите от вас – спомняте ли си онзи епизод с бащата на Кери? Той беше и страшен и смешен. Ето такива истории си разказваме и ние с чаша топъл шоколад или пък малко кексчета и много се забавляваме.

Снимки: Az-deteto.bg и pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град