игри за навън

Начало | игри за навън | Да се разхладим и повеселим с пинята от балони

Да се разхладим и повеселим с пинята от балони

Аз детето | 2017-06-05

Да се разхладим и повеселим с пинята от балони

Обзалагаме се, че знаем на какво ще играете това лято! Със сигурност знаем поне част от нещата, с които ще се забавлявате! Какво по-хубаво от това да се пръскаш с вода през лятото! Игрите с вода винаги са били забавни за децата от много, много време. Все пак няма нищо по-разхлаждащо от малко мокри дрехи. Освен това, кога друг път ще ви позволят да се намокрите. Никога, нали? Така че точно сега е моментът да опитате и тази забавна игра! Тя включва балони, вода, пукане на балони – неща, които всички деца обичат. Така че ако сте готови за едно щуро лятно забавление, нека да продължим нататък!

За да си направите и вие такава лятна пинята ще ви трябват просто балони, вода, конец с който да ги завържете и малко по-големи и дебели пръчки. Броя на балоните, както и играчите, които могат да се включат избирате вие, но знаете, че колкото са повече, толкова по-весело ще стане. Всичко е много просто – пълните балоните с вода, след това им завързвате по малко конец, а пък него завързвате на близката катерушка или дърво. Целта е балоните да висят от някъде.

Досещате се, че ще падне голямо мокрене, затова е хубаво да си облечете някакви по-стари дрехи или пък направо банския ако сте на морето. Тази игра е подходяща дори и за плажа! След това просто взимате пръчките и започвате да удряте, за да спукате балоните. Хубаво би било под балоните да не сте повече от двама, хем за да е безопасно, хем за да бъде по-интересна играта. Замахвате веднъж и удряте, ако спукате някой балон то ви очаква един лек освежаващ душ, малко смях и една точка за вас. Ако ли пък не – повече късмет, когато отново дойде вашият ред. Победител е този, който спука най-много балони. За да е по-интересна играта и да е вълнуваща като истинската пинята, за победителя можете да приготвите и малко лакомства.

Сега остава да ви пожелаем весела игра, честита баня и ей такива усмивки! ;-)

С балони и вода можете да играете още на:
Весела балонена гоненица
Забавна лятна цапаница, която става на картина
Рисуване с... вода – най-новата и интересна техника в света
Домашна рецепта за страхотни сапунени мехури



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град