малък готвач

Начало | малък готвач | Да се заредим с витамини: необичайна и сладка „Нежна“ салатка

Да се заредим с витамини: необичайна и сладка „Нежна“ салатка

Аз детето | 2018-06-18

Да се заредим с витамини: необичайна и сладка „Нежна“ салатка

Лятото вече е тук и смятаме, че е време да оставим хамбургерите и пържените картофки и да се заредим с малко витамини. Все пак лятото е сезонът на пресните плодове и зеленчуци и не бива да ги пропускаме с лека ръка. Те също са много вкусни, а и тялото ви ще ви бъде благодарно за свежата доза витамини и други полезни вещества. Освен това плодовете и зеленчуците също могат да бъдат приготвени вкусно и по много различни начини. Поради тази причина решихме да споделим с вас някои рецепти за любимите си салати. Тях хапваме редовно и с удоволствие. Не се съмняваме, че ще се харесат и на вас и ще ви заредят с много енергия, както правят с нас. Някои от тях са необичайни, други са съвсем обикновени, но винаги са много вкусни!

Третата салата, която ще ви предложим е необичайна, сладка и леко солена. Може комбинацията да ви се струва леко странна, но е идеална за лятото – лека, вкусна, полезна и ще достави на вкусовите ви рецептори ново изживяване. Нима лятото не е за това – за нови хобита, нови приключения, а защо не и нови вкусове. Всеки топготвач ще ви каже, че салата с малко боровинки далеч не е ново откритие, а и е много вкусна. Така че ако никога не сте опитвали, сега е моментът да се насладите на нашата лесна и вкусна „Нежна“ салата!

Ето и какво ще ви трябва за нея:

  • 1 зелена и 1 червена маруля
  • 100 г боровинки
  • 100 г рикота или пък просто обикновено сирене
  • 50 г шамфъстък
  • щипка сол
  • 2 супени лъжици зехтин
  • няколко капки лимонов сок

Ето и как да си я направите:

Първо разбира се разделете марулите на листа и ги измийте много хубаво. Знаете, че всички плодове и зеленчуци трябва да се мият добре, но това особено важи за марулите. Те все пак растат в земята и често се случва по ръба на листата да има пръст. А повярвайте, салата с пръст не е вкусна – опитвали сме и сме си научили урока.

След като ги измиете хубаво ги накъсайте на парчета в дълбока купа. Препоръчваме накъсването, а не рязането. Първо е и по-лесно и всеки от вас може да го направи сам и второ, твърди се, че така витамините се запазват по-добре. Ако сте направили това сте готови и с най-трудната част.

След това просто измийте и боровинките и ги добавете към салатата. Добавете също и шамфъстъка. Натрошете сиренето с ръце и го прибавете към останалите продукти. Накрая подправете с щипка сол, 2 супени лъжици зехтин и няколко капки лимонов сок за вкус и аромат. Това е! Лесна, бърза и много вкусна „Нежна“ салата!

Ако сте пропуснали, опитайте и:
Интересна салата „Ягодово чудо“
Вкусна и лесна салата „Витаминка“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град