спорт

Начало | спорт | Да спортуваме и да се забавляваме и у дома! С няколко идеи!

Да спортуваме и да се забавляваме и у дома! С няколко идеи!

Аз детето | 2018-05-15

Да спортуваме и да се забавляваме и у дома! С няколко идеи!

Спортът е важен за всеки, особено за децата – тези думи и техни вариации сте чували не един път, но когато нещо е така важно трябва да се казва много пъти. Ние бихме добавили, че движението е важно, защото знаем, че думата спорт може да звучи много задължаващо и дори скучно. Но истината е, че хората са създадени, за да се движат и колкото повече се движите, толкова по-добре ще се чувствате. Тялото ви ще е по-щастливо, когато му осигурявате повече движение. При това най-хубавото от всичко е, че има неща, доста забавни неща, които можете да правите и у дома и те също са си едно сериозно движение. Не са със задължаващата дума „спорт“, но са идеални за малко по-мързеливите от нас и определено ще ни покажат колко хубав е спортът и колко полезно е движението. Най-хубавото от всичко е, че можете да ги опитате още в този момент! Така че прочетете ги сега!

Една забавна електронна игра

Играенето на видео игри всъщност може да бъде доста добър начин за упражнения – стига да играете правилните. Така например ние имаме една любима, която се нарича Just dance now. Както се досещате от името става въпрос за танци, при това на любими популярни песни. Още по-хубавото е, че нямате нужда от никакво допълнително устройство. Трябват ви само смартфон с инсталирано приложение със същото име, както и компютър или таблет на който да отидете на сайт и сте готови. Там ще се състезавате с играчи от други държави като танцувате, разбира се. На екрана на компютъра или таблета ще ви бъдат показвани съответните движения, а пък смартфонът ще отчита дали ги правите правилно и ще получавате съответни точки. Играта има както платен вариант, така и безплатен, така че не е нужно да плащате изобщо. И като нищо след някоя и друга седмица ще се превърнете в истински професионални танцьори, а пък забавата и раздвижването са гарантирани.

Танци

Говорейки за танци, да отбележим, че ако не искате допълнително да изтощавате телефона си и не сте чак толкова състезателен тип хора дори не е нужно да имате игра. Пуснете любимите си песни, усилете звука и танцувайте както ви харесва. Можете дори да поканите и приятели, забавен и чудесен начин за раздвижване.

Циркови номера

Защо пък да не научите и някой цирков номер – тези артисти винаги трябва да поддържат много добра спортна форма. Тук разбира се не говорим за задно салто или ходене по въже. Въртене на обръч (стига да имате достатъчно място), жонглиране или скачане на въже (стига съседите да са съгласни) са не по-малко впечатляващи и не по-малко раздвижващи.

Опитайте йога

Йогата е дейност, която чудесно укрепва мускулите, подобрява гъвкавостта и намалява стреса. При това е лесна, стига да започнете с правилните пози, които ще намерите тук и може да се практикува навсякъде у дома.

Помогнете на мама с почистването

Вярвате или не, почистването на дома си е истински спорт. Питайте мама и тя ще ви каже колко изморително може да бъде. От друга страна ако ѝ помогнете ще бъде по-весело, ще се раздвижите, ще бъде по-лесно за мама и тя определено ще бъде много горда с вас. Все хубави неща, нали?

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град