новини детски

Начало | новини детски | Детски панаир превръща Благоевград в шарено творческо ателие

Детски панаир превръща Благоевград в шарено творческо ателие

Аз детето | 2018-05-18

Детски панаир превръща Благоевград в шарено творческо ателие

Детски панаир отново ще превърне Благоевград в творческо ателие. Събитието, превърнало се в традиция за града, е с вход свободен. Всички деца са добре дошли да прекарат два вълшебни дни, съобщават от общината, цитирани от агенция „Фокус“. Панаирът ще ви очаква на 26 и 27 май с над 40 културно-образователни ателиета. Те ще се провеждат и в двата дни на детския панаир между 10 и 18 часа на площад „Македония“, както и в сградите на регионалния исторически музей.

Всички малки любители на творчеството и веселото прекарване ще ги очакват работилнички по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство. Ще има дори и музикално ателие на което всеки може да види как се свири на цигулка и сам да опита. В рамките на събитието ще бъде изграден и кът посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише на глаголица. Ще има още мозайки от пловдивската базилика, изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. За любителите на Изтока ще има и кът за рисунки с къна, а пък за феновете на модерните технологии ще има и клуб по роботика, както и ще бъде изложен хармонограф – устройство за рисуване.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма на сцена – музика, театрални спектакли и танци за най-малките гости. По традиция отново ще има и истинска пожарна кола, която всеки може да разгледа отвътре, както и истински пожарникари, които да отговорят на всички ваши въпроси свързани с тази професия.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град