игри за навън

Начало | игри за навън | Довърши картината... ако можеш

Довърши картината... ако можеш

Аз детето | 2018-06-06

Довърши картината... ако можеш

Обичате ли да рисувате с тебешири? За нас, а и за много деца по света това е любимо, различно и много приятно занимание. В себе си то включва няколко любими неща: рисуването, тебеширите, игрите навън и забавлението с приятели. Звучи ви като нещо, което не съществува, но такава игра има и то благодарение на любимите на всички ни тебешири. Така че прочетете идеята ни, съберете веселата банда, вземете тебешири и излезте навън, за да творите и да се забавлявате. Точно това трябва да се прави през лятото!

Тебеширите може и да си поделите, но ако сте повече от 5 деца ви съветваме просто да си вземете 2 кутии. Ще ви трябва също така и по-голямо пространство навън, където ще можете да рисувате, но сме сигурни, че такова лесно ще намерите. След това за всеки един от групичката начертайте по едно квадратче. То трябва да е достатъчно голямо, че да може да рисувате в него, но и не много голямо, че да пречите на всички. Така начертайте по един квадрат за всеки плюс още един. Тоест ако сте примерно 6 деца, трябва да имате 7 квадрата, ако сте 8 деца трябва да имате 9 квадрата. Досещате се! След това идва време и за веселата игра!

Някой от вас трябва да пусне таймер на телефона си или пък просто да засече по часовник три или пет минути. През това време всеки от вас естествено започва да рисува – каквото си реши. Няма никакви ограничения. След като изтече времето обаче първият в редицата се мести на празното квадратче, вторият се мести в това на първия, третият се мести в това на втория и знаете как следва. Целта е накрая всеки да рисува в чуждото квадратче. След това времето отново се засича и след това отново следва местене. Целта е всеки да продължава чуждата рисунка по няколко пъти.

Колко време ще продължи играта решавате вие. Можете да определите 10 на брой местения или пък да играете, докато решите, че рисунките са готови. За да е още по-забавно обаче ви съветваме да не споделяте идеята си с останалите. Нека те се опитват да отгатват или пък да довършат рисунката ви по най-смешния начин. В играта няма точно победители, но пък е наистина забавно, цветно и творческо. Съвсем като за лятото, а и все пак кой не обича да рисува с тебешири в приятна компания!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град