игри в дома

Начало | игри в дома | Думи измисли и с приятели се забавлявай!

Думи измисли и с приятели се забавлявай!

Аз детето | 2018-12-19

Думи измисли и с приятели се забавлявай!

Думите са нещо наистина много интересно! Често не им обръщаме внимание, но само си представете какво би било ако нямахме думи. Общуването ни щеше да е много трудно, а пък половината интернет в който се забавляваме всеки ден въобще нямаше да го има! Думите са нещо прекрасно и дори стават за весели игри! Въобще не се шегуваме, макар че думите стават и за шеги, които също са забавни. В случая обаче говорим за една приятна игра, която можете да играете с всеки и на всяко място. Не само у дома, но и в училище, докато чакате транспорт, докато пътувате... Навсякъде! При това тя е и полезна, не само ще раздвижи сивото ви вещество, но може да научите и някоя нова интересна дума, която след това да използвате. А освен това е и забавна! Виждаме, че вече нямате търпение да разберете каква е играта, затова нека ви разкажем съвсем точно.

За нея можете да пишете на лист хартия, а можете и просто да си говорите и в двата случая ще е интересно. Условието, за да стане такава обаче е да имате поне още двама приятели готови да се забавляват. Целта, както вече разбрахте е да измисляте думи, но не някакви безразборни думи, а по тема. При това само за 30 секунди! Този, който не успее да измисли дума, излиза от играта. Така се играе докато остане само един. Важно е предварително да се уговорите на каква тема ще са думите. Например животни, плодове, цветове или ако сте по-умни, научни термини от математиката, физиката и още подобни.

Един лесен пример от нас, за да ви стане съвсем ясно. Ако темата е плодове, първият казва или пише диня, втория има 30 секунди, за да се сети за друг плод като например ананас, след това трети казва ябълка и така докато не се изредят всички. После започвате отначало отново на плодове. Първоначално ще е много лесно, но след известно време плодовете ще стават все по-малко, докато накрая не остане почти нищо. Тогава само тези от вас, които знаят повече думи ще издържат до края на играта, а може дори и да победят. Знаем, че отначало не звучи така забавно, и за нас също не беше, но като я опитахме веднъж и сега си я играем почти всеки ден. И нямате представа колко интересни думи научихме и как се смяхме, особено когато някои от нас се опитаха да се правят на интересни и си измисляха нови плодове.

Голям купон! Трябва да знаете, че играта е много подходяща и за „разчупване на леда“. Ако сте нов в класа или сте поканени на рожден ден на който не познавате повечето от другите гости, предложете им тази игра – да видите колко бързо ще се сприятелите!

С думи можете да се забавлявате и още:
Весела игра с думи
Как най-лесно се учат нови думи? С игра, естествено!



Коментари
2 коментара

Александра Тодорова, 10г. г.,

Публикувано на 24.12.2018

много скучна игра

Иван и Ивана Ковачев и Георгиева, 10 и г.,

Публикувано на 26.01.2019

Много тъпа игра само за училище мислите

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град