малък готвач

Начало | малък готвач | Две интересни рецепти за замразени лакомства, които с кучето ви ще искате отново и отново

Две интересни рецепти за замразени лакомства, които с кучето ви ще искате отново и отново

Аз детето | 2019-07-18

Две интересни рецепти за замразени лакомства, които с кучето ви ще искате отново и отново

Всеки знае, че веднъж щом си вземеш кученце, никога вече няма да оставаш насаме. Дори и в тоалетната това е трудно постижимо. Още щом престъпи прага на дома ви, четириногият приятел веднага става част от всичко или както казват хората „на всяка манджа мерудия“. Спите – той ще иска да е с вас в леглото или поне в стаята, взимате си душ – ще чувате лай и скимтене пред банята. Вечеряте или обядвате – едно гладно куче ще обикаля около масата, ще души и ще гледа жално, независимо от факта, че преди минути е изяло цяла купичка с най-полезната кучешка храна. И докато от пилето или пържолата можете да му дадете резенче, то има храни, които кучето ви не трябва да получава. Вие пък със сигурност изобщо не бихте искали да опитате от неговата храна. Но тогава как да задоволите желанието на любимеца си да споделите и храната заедно... Много просто – с тези две рецепти за вкусни замразени лакомства, подходящи и за деца, и за кучета. Да, наистина съществуват такива!

Ще ви трябват подходящи купички за разбъркване както и форма за лед. Може да е на обикновени квадрати или други формички ако имате такива.

За първото замразено лакомство ще ви трябват също и 1 чаша кисело мляко, шепа ягоди и шепа боровинки. Приготвя се лесно: измийте добре плодовете и махнете дръжките и листата на ягодите. След това ги нарежете на дребни парченца, за да е удобно за кучето ви. Накрая в купа смесете киселото мляко и нарязаните плодове и с помощта на лъжица разпределете от сместа във форма за лед. Накрая поставете във фризера за около 3 часа и сте готови. Вкусно и ще се хареса и на вас и на любопитното ви куче, а също и ще е полезно и за двамата.

Второто е почти същото, но ще ви трябват около една чаша кокосово мляко, пъпеш и диня. Динята и пъпешът отново трябва да са нарязани на дребно и да сте махнали абсолютно всички семки. Макар че няма да ви израсне диня или пъпеш през носа, те не са полезни за кучетата. След това поставете плодовете в купа и ги намачкайте с вилица. Не е нужно да стават съвсем на пюре, но ако пък имате пасатор и знаете как да го използвате можете и да ги пасирате. После прибавяте и кокосовото мляко и разбърквате. Накрая пак поставяте от сместа във форма за лед и слагате във фризера за 3 часа. Отново вкусно, замразено и полезно и за вас и за любимеца ви.

Само запомнете, че докато вие можете да хапвате колкото си искате, за кучетата е полезно не повече от 3 блокчета на два дни. Но пък толкова много ще им харесват!

Зарадвайте домашния си любимец и с:
Вкусни лакомства за щастливо куче



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град