игри за навън

Начало | игри за навън | Двойно забавление: зимни игри за вас и за кучето

Двойно забавление: зимни игри за вас и за кучето

Аз детето | 2018-01-25

Двойно забавление: зимни игри за вас и за кучето

Имате ли си домашен любимец? Надяваме се, че в момента ентусиазирано викате „даааа“ и че този домашен любимец е четириног и лае, защото сте попаднали на абсолютно точното място. Не знаем колко често самите вие разхождате кучето и дали тази отговорност отдавна не сте прехвърлили на по-големите, но не се съмняваме, че в един момент постоянните разходки всеки ден, по няколко пъти на ден дори стават леко досадни. Колкото и да обичате вашия приятел и колкото и да е забавен той. Това се случва особено сега през зимата, когато не стига че навън е студено, но пък и има толкова по-забавни неща, които можете да правите през това време. Кучето обаче със сигурност се нуждае и от вашето внимание и компания, да не говорим пък, че възрастните със сигурност ще са доволни ако го разхождате и вие понякога. Вие също ще останете доволни, защото си нямате и на представа какви забавни зимни игри можете да си направите двамата или пък с още приятели. Даваме ви само няколко идеи, а не се съмняваме, че от тях ще ви хрумнат и още!

Хващане на снежни топки

Обича ли кучето ви да гони пръчки, топки и всякакви подобни? Бяхме сигурни, че кое куче не обича. Има и такива, но са много малко. Не се съмняваме, че вие пък обичате снежните топки и да ги хвърляте. Тогава защо не се присъедините към кучето си за една забавна игра. Следващия път го изведете навън, оставете го да си свърши важната работа (сещате се коя е тя), а през това време вие направете купчина от снежни топки. При това не е нужно да имате толкова много сняг за целта и съвсем малко да има пак ще се получи. След това е просто! Хвърляйте топките на кучето и наблюдавайте как ги гони. Забавно и е и за двама ви – това гарантираме!

Следотърсачи

Това е много забавна игра и за двама ви! Ще ви раздвижи, а да не говорим, че ще подобри и разпознаването на миризми за вашия четириног приятел. Играта е следната: вземете със себе си при следващата разходка няколко лакомства: любими кучешки бисквити ще свършат идеална работа. След това ги дайте на кучето да ги подуши и отново, докато то си свърши работата вие ги скрийте в снега. Не е нужно да са дълбоко заровени, просто да не се виждат. След това оставете кучето да ги потърси, а вие ходете или тичайте зад него. Ще бъде забавно и за двама ви. Домашният любимец ще получи най-вкусната и хубава разходка в живота си, а вие много смях и малко движение.

По хълма

Тази идея е подходяща за тези от вас при които има някакъв хълм или просто нанадолнище, което е безопасно, тоест в края му няма улица или пък място където минават много хора. Ако се сещате за такова ще останете очаровани от тази игра. И вие, и кучето! Направете малка снежна топка, спуснете я по хълма и докато тя се търкаля и става все по-голяма и по-голяма, я гонете заедно с вашия приятел. Това си е едно добро раздвижване и за двамата, а си нямате и на представа колко смешни са кучетата, когато гонят снежна топка, която се търкаля!

Само не забравяйте да се облечете топло, а също и да облечете кучето, ако е нужно!

Снимки: freeimages.com

Вижте и още няколко полезни съвета за кучетата:
Плодовете, които са строго разрешени за вашето куче
Четири изненадващи действия, с които кучето казва „Обичам те!“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град