приказки от деца

Начало | приказки от деца | Дядо Коледа и изгубеният му елен

Дядо Коледа и изгубеният му елен

Николета Дамянова | 2016-12-20

Дядо Коледа и изгубеният му елен

Имало едно време една къща, която всяка Коледа блестяла от лампички толкова силно, че хора от целия град идвали само за да я видят. В къщата живеело едно семейство, което било много добродушно и затова то пускало всички да влязат вътре.

След години един много важен член от това семейство си отишъл и вече тази къща не греела толкова ярко. Хората, които живеели в къщата, намразили много Коледа, защото човекът точно тогава си отишъл. Те я мразили толкова много, че чак спирали тока към всички къщи, за да не греят и те както тяхната преди, защото това им носело ужасни спомени. На човека, който си отишъл, стаята му била празна вече и затова семейството му я дало под наем.

След време дошъл един човек, който да вземе стаята, но това, което хората не знаели е, че този човек не бил кой да е, а бил Дядо Коледа. Дядо Коледа бил там, защото бил загубил елена си. А едно момиче от семейството работело в зоопарка, където бил еленът на Дядо Коледа. Той стоял дълго време в тази къща, а Коледа вече наближавала и той трябвало вече да си взема елена, но нямало как. След време човекът се влюбил в момичето. Той ѝ казал, че е Дядо Коледа, но тя не му повярвала. Най-накрая той я завел в своята работилница и тя му повярвала. Тя му дала елена, а той, за да ѝ благодари намерил всичките лампички и къщата греела ярко както преди и хората вече не мразели Коледа, а Дядо Коледа и момичето заминали на Северния полюс и заживели дълго и щастливо.

Участва в конкурса „На Коледа стават чудеса“



Коментари
1 коментар

atanas georgiev, 13 г.,

Публикувано на 14.12.2019

dqdo koleda iskam za koleda kolekciq ot minekraft figurki

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град