новини детски

Начало | новини детски | Дядо Коледа тръгна от Лапландия, за да зарадва всички деца по света

Дядо Коледа тръгна от Лапландия, за да зарадва всички деца по света

Аз детето | 2020-12-24

Дядо Коледа тръгна от Лапландия, за да зарадва всички деца по света

Настъпи най-очакваният от децата момент – този, в който Дядо Коледа тръгва със своята шейна от Лапландия, за да разнесе подаръци по света. И тази година Дядо Коледа потегли от градчето Рованиеми, намиращо се в най-северната финландска област и считано за негов официален дом. Още на 16 декември от Световната здравна организация съобщиха, че Дядо Коледа е имунизиран срещу COVID-19 и ще зарадва всички.

От Северноамериканското авиокосмическо командване НОРАД са готови с последните приготовления в контролната зала за чаканата от всички обиколка. Офицерите използват сателити и инфрачервен сензор, за да засекат топлинните сигнали, излъчвани от носа на елена Рудолф. НОРАД изпраща и самолети да осигурят нормалното влизане на Дядо Коледа във въздушното пространство на САЩ и Канада, докато той бърза да посети всички деца на планетата.

Обиколката може да бъде проследена и на сайта на НОРАД, където на картата на земното кълбо се отбелязва местоположението на най-очаквания старец с подаръците. Освен това на дежурна телефонна линия военните ще отговарят на въпроси на любопитни деца.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град