сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Есенното листо в поставка превърни и дома си украси!

Есенното листо в поставка превърни и дома си украси!

Аз детето | 2020-11-17

Есенното листо в поставка превърни и дома си украси!

Не е ли есента най-вдъхновяващият сезон? С всички тези красиви листа по дърветата или пък с жълтите и червени килими, които са създали, когато са опадали около дърветата. Красота! Красота, която те вдъхновява и ти да създадеш нещо красиво, дори и да нямаш чак такъв талант. Да направиш някоя прекрасна снимка на листата, да ги нарисуваш или пък да се опиташ да ги запазиш по някакъв начин. Да събереш малко жълъди дори и от тях да си направиш колие или пък нещо за украсата на дома. Есента може и да не е топъл сезон, но пък определено е красива и вдъхновява, само погледнете през прозореца и ще се убедите в това. Вдъхновихте се, нали? Тогава вече сте и добре подготвени за нашата идея! Този път тя е малко по-трудоемка за изпълнение, но пък не се съмняваме, че много ще ви допадне. Също така това, което ще сътворите ще издържи доста по-дълго от есенните листа, но пък ще запази красотата им. Можете да си го сложите в стаята или някъде другаде у дома. А също и да го подарите на скъпата си баба или леля – гарантираме, че много ще го харесат. Какво точно ще е това нещо ли? Много просто – поставка за слагане на нещо в нея. Нещо като плодове, ключове и други дребни предмети. Ще стане много красива и можете да си я направите съвсем сами!

Първо обаче ще са ви необходими:

  • пакет бяла глина за моделиране – продава се в почти всяка книжарница
  • четка
  • акрилна боя
  • точилка
  • голямо листо – най-добре ще стане ако намерите такова от клен
  • купичка
  • лист хартия или друго, което да подложите под глината
  • по желание – лак за коса или прозрачен лак за нокти

Всъщност е много лесно да се направи!

Върху твърда повърхност, като маса или бюро, сложете бял лист хартия или старо списание за подложка. Върху него извадете глината. По принцип такава глина си е готова за действие, но ако е твърда просто я понамачкайте малко с мокри ръце и ще е готова. След това я оформете на топка и я смачкайте върху листа. Мачкайте хубаво, докато получите тънък слой глина. Не повече от 2 пръста дебелина.

След това върху нея поставете и избраното от вас листо. Нека да е голямо, за да може след това да има място за слагане на неща. Поставете го върху глината с жилките надолу и после просто натискайте здраво с точилката върху листото. Сякаш разточвате тесто за пица. Така то ще се отбележи върху глината. Натискайте поне 1-2 минути, за да може да стане хубав отпечатък. И не се притеснявайте – глината няма да се разкъса.

После внимателно махнете излишната част от глината, ако има такава, вземете отпечатъка на листо и го поставете в купичка. Тя трябва да е малко по-малка от самото листо. То ще се сгъне в краищата, но не се притеснявайте – това е целта. Да е леко извито! Оставете го така да изсъхне. Ще му трябва поне час. През това време изберете любимия си цвят боя и се пригответе... След като листото изсъхне го извадете от купичката и го оцветете цялото с акрилна боя. Можете да го направите само в един цвят или пък в няколко – вие избирате.

Накрая изчакайте за още час боята да изсъхне хубаво и сте готови. Е, не е ли красиво? Ако пък имате възможност, за да изглежда още по-лъскаво и да се запази за по-дълго, можете най-накрая да го оцветите с безцветен лак или да го напръскате с лак за коса. Само внимавайте с последното!

Това е! Сега вече можете да бъдете горди с красотата, която сте си направили съвсем сами!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град