Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Ето защо геймърите са луди по Battle Royale и ви препоръчват игри от този жанр

Ето защо геймърите са луди по Battle Royale и ви препоръчват игри от този жанр

Аз детето | 2020-09-11

Ето защо геймърите са луди по Battle Royale  и ви препоръчват игри от този жанр

Имаше едно време, което беше само преди 3 години, когато много малко хора знаеха какво точно е жанра Battle Royale, а мнозина дори не бяха чували за него. Тогава обаче се появи играта Fortnite, която завзе геймърския свят отведнъж и изведнъж всички заговориха за Battle Royale и го харесаха. Сега вече направо би трябвало да те е срам ако не си играл поне една такава игра, а професионалните геймъри го препоръчват на всеки, независимо от възрастта! Но какво е това, което кара геймърите да го обичат толкова много? Какво свързано с този жанр е толкова интересно, че принуди дори франчайзът Call of Duty да промени коренно нещата, за да остане актуален?

Основната идея на тези игри е, че само един човек или отбор може да спечели от множество претенденти. Традиционно, когато мачът започне, състезанието е бързо и ожесточено и елиминациите започват да се случват веднага. Скоро конфронтациите и елиминациите намаляват. В крайна сметка играта се свежда само до победител и подгласник. Има напрежение, което се натрупва от началото до края.

Част от това, което прави тези игри толкова обичани, е, че удовлетворението много съответства на инвестицията. Освен това, ако изгубиш, веднага можеш да започнеш отначало, дори и отборът ти все още да е в играта. Междувременно да издържиш до самия край на играта или пък да спечелиш ти дава чувство като за огромно постижение, защото играчът е оцелял и е победил толкова много хора. Второто място обаче може да те накара да се почувстваш доста разочарован, въпреки че може би си победил 98 други играчи. Това е интересна динамика, която също привлича играчите.

Моделът, който присъства в много от тези игри, като Fortnite, където сте жив или елиминиран, означава, че играта по същество те кара да се вълнуваш на два етапа. Има етап в който все още не сте в игра и очаквате с нетърпение следващата или сте в игра и сте живи и следователно печелите. Няма усещане, че победата е извън обсега ви или че някой е далеч пред вас. Самите нива и състезания също са различни почти всеки път в тези игри. Ако това е игра в която има превозни средства, те могат да се появяват на различни места. Картите могат да се променят, елементите могат да се появяват произволно. Също така има огромен набор от нови състезатели във всяка игра, истински хора, които играят по различен начин, което прави всяко ново стартиране на играта различно. И играчите никога не знаят срещу кого се изправят. Колко добър или неспособен е другият геймър, което също носи доза вълнение.

Battle Royale често се свързва с игри за стрелба от първо и трето лице, но това невинаги е така, което е друга причина, поради която Battle Royale е толкова впечатляващ жанр. Това е завладяваща и вълнуваща формула, която може да се приложи към повечето неща. Fall Guys: Ultimate Knockout е най-новата игра на Battle Royale, която привлича вниманието на геймърите навсякъде и най-вече е обявена за „сладка игра с препятствия“. Но сладкият характер и невинният привидно геймплей не е причина да не я приемете сериозно. Хората в Twitch изпитват всякакви емоционални върхове и спадове с нея и се вълнуват.

В момента жанрът е толкова популярен, че разработчиците се стараят да измислят нова игра от този жанр всяка седмица. Надяваме се това да остане така, защото игрите от типа Battle Royale са толкова еднакви и толкова различни едновременно, завладяващи, но не прекалено ангажиращи. Така че ако още не сте опитали – сега е моментът!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град