интересно

Начало | интересно | Феята на скейтборда е само на 9 и прави трикове, на които всеки би завидял

Феята на скейтборда е само на 9 и прави трикове, на които всеки би завидял

Аз детето | 2019-05-16

Феята на скейтборда е само на 9 и прави трикове, на които всеки би завидял

Феите са част от детството на всяко момиче. Кой не си спомня любимата Камбанка и нейните приятелки Розета, Иридеса, Вивия и всички останали жители на Пикси Холоу. Всяко момиче си е мечтало поне веднъж да бъде красива фея с нежни крилца и магически сили, която прелита от цветче на цветче и носи радост в този забързан свят. Оказва се обаче че това са феите от миналото, те също като всяко нещо еволюират и се променят, понякога дори до неузнаваемост. Днес вече феите са доста по-големи на ръст и макар отново да имат крилца и сладки роклички, вече не летят. Всъщност летят, само че на скейтборд и правят такива трикове от които главата ви направо ще се замае.

Първата от това ново поколение феи се казва Рейса Леал. Тя е на 9 години от Бразилия. Домът на самбата, брилянтните футболни играчи и вече е и мястото, откъдето идват най-новите феи. 9-годишната Рейса е обявена за най-добрата скейтбордистка в света и прави такива трикове, каквито много малко професионалисти умеят. Момичето е наричано още и „Fadinha Do Skate“ или феята на скейтборда, защото костюмът с който се състезава е именно такъв – фейски. Самата Рейса твърди, че това са двете ѝ най-любими неща в живота – карането на скейт и филмите и книгите за феи. Затова е решила да ги съчетае по най-оригиналния начин.

Колкото до уменията ѝ, те са наистина фантастични. Все едно Камбанка наистина я е посипала с прашец за талант. При това не го казваме само ние като непрофесионалисти.

Тя е доказала таланта си като е спечелила първи места на многобройни младежки състезания не само в родната си Бразилия, но и в Европа. Самият Тони Хоук (професионален американски скейтбордист известен със създаването на много акробатични трикове на скейтборд, но най-вече с първия успешен 900 в историята на този спорт) неведнъж е изказвал мнението, че Рейса е истински талант и че един ден ще стане по-добра и от него.

Желаем това на Рейса и се надяваме да ви вдъхнови не само за каране на скейт, но да откриете своя талант и да го развивате, защото сме убедени, че всеки един от вас има такъв!

Снимки: Instagram



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град