фокуси

Начало | фокуси | Фокус за една минутка: летящите пуканки

Фокус за една минутка: летящите пуканки

Аз детето | 2017-11-21

Фокус за една минутка: летящите пуканки

Малки и малко по-големи магьосници, днес решихме да ви покажем един наистина много лесен фокус, който се подготвя буквално за една минутка и да, признаваме, може лесно да бъде разкрит, но пък е забавен. Както за този, който ще го види, така и за тези от вас, които ще го направят. Трябва да знаете, че не е нужно фокусите винаги да са сложни и мистериозни, за да са забавни. Магията на фокусите е в момента. Този момент, когато правите фокуса, след това тя малко или много изчезва, ако го покажете няколко пъти на един и същи човек, той вече знае какво ще се случи и не е толкова изненадан. Затова сега изненадайте близки и приятели с този фокус за една минутка!

Необходими са ви чиния, няколко пуканки и пластмасова лъжица. Сложете пуканките в чинията на малко разстояние една от друга. Това можете да направите и направо пред публиката. Докато правите това дръжте лъжицата с другата ръка и незабелязано я потъркайте в дрехите си няколко пъти бързо и енергично. Може да звучи сложно, но сме сигурни, че ще се справите. Просто разсейвайте хората с пуканките и чинията. След това доближете лъжицата до пуканките и те ще започнат да подскачат и да се лепят за нея.

Това както се досещате се случва заради простата наука. Търкайки лъжицата вие сте я заредили с отрицателен електрически заряд. Пуканките от своя страна имат положителен и затова След само няколко мига обаче той преминава в пуканките, когато лъжицата е близо до тях и те също вече имат отрицателен заряд. Някои от вас вече са учили, че противоположните заряди се привличат, така че се досещате защо пуканките се озовават върху лъжицата. Фокусът обаче не приключва дотук. Постояли малко там, накрая те също се зареждат отрицателно и затова накрая започват да летят в различни посоки.

Казахме ви интересен и лесен фокус само за една минутка!

Снимка: freeimages.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град