сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Гъсеничката Многознайко – незаменим помощник при четенето на книги

Гъсеничката Многознайко – незаменим помощник при четенето на книги

Аз детето | 2020-02-25

Гъсеничката Многознайко – незаменим помощник при четенето на книги

Чували ли сте за гъсеничката Многознайко. Той е незаменим приятел и помощник на тези, които обичат да четат книги. Може да запомня докъде сте стигнали и на другия ден да ви покаже или с други думи – той е книгоразделител. Но не какъв да е, а направен от вас.

Необходими материали:
лепило
ножица
зелена хартия
черен маркер
молив
малко жълта панделка


Начин на изработка:
Първо трябва да направим тялото на нашия Многознайко. За тази цел вземете зеления лист и с молив очертайте няколко кръга. В нашия случай са шест. Важното тук е всеки кръг да е малко по-малък от предишния. Ако искате разделителя ви да е по-здрав, вместо хартия използвайте зелен филц или стиропор. Първият кръг трябва да е широк около 5-6 сантиметра, а последният да е около 1-2 сантиметра.
След като сте готови с кръгчетата ги съединете с помощта на лепило, за да се получи тялото. Направете го както е показано на снимката. Запомнете, че най-големият кръг трябва да е главата, а най-малкият – да е най-отзад. Когато залепите тялото го оставете малко да изсъхне.

След това с помощта на черния маркер нарисувайте очи и уста на нашия гъсеничко. А за да прилича наистина на Многознайко и едни хубави очила.

За да придадем още по-голяма красота на нашия Многознайко сме му направили и малко коса. Разбира се, вие можете и да не го правите, ако така си ви харесва. Но според нас тази коса дава на нашия книгоразделител още малко характер.
Вземете панделката и нарежете от нея съвсем малки лентички, дълги около 2 сантиметра. Залепете всяка лента за единия край на главата на Многознайко. Оставете го да изсъхне и готово.
По желание можете да му прибавите и още една модна нотка – използвайте маркера и напишете специално съобщение на английски, български или какъвто език ви харесва или пък нарисувайте книги по тялото му.

След като направите всичко това, вашият гъсеничко Многознайко е готов за много книжни приключения с вас.

Вижте още:
Направете си разделители за книги с техниката Zentangle



Коментари
1 коментар

Далиа Петрова, 8 г.,

Публикувано на 08.07.2015

Много е полезн

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град