сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Хартиено букетче направи и малко любов подари!

Хартиено букетче направи и малко любов подари!

Аз детето | 2023-02-13

Хартиено букетче направи и малко любов подари!

Забелязвате ли, че навсякъде започва да има балони, мечета, красиви рози и шоколадови бонбони... В това няма нищо чак толкова странно, все пак наближава св. Валентин и отново макар да не е точно български празник, все повече хора си подаряват мигове любов на този ден. Обикновено празникът е посветен на любовта между майките и бащите или тези, които ще бъдат такива, но това изобщо не означава, че вие също не можете да раздадете малко обич. Светът определено има нужда от повече любов. Така че ви предлагаме да направите едно или повече симпатични хартиени букетчета за св. Валентин, а след това ги подарете на когото решите. Независимо дали това е момичето или момчето, което харесвате, най-добрата ви приятелка, мама, татко, други членове на семейството или пък дори учителката ви – всеки би се зарадвал и определено ще направите не само деня му по-хубав, а и целия месец февруари.

А пък и букетчетата се правят така лесно и е толкова творческо и интересно. Ще ви трябват само цветна хартия или пък такава за опаковане на подаръци, няколко копчета, ножица, лепило, буркан, червена панделка, клечки за близалки или малки шишчета, по желание и цветни или прозрачни камъчета.

Всъщност всичко опира до въображението, можете да ги направите както си искате, но ще ви кажем нашия начин, който смятаме, че се получи доста добре. За едно „букетче“ използвахме три неща, направени по три различни начина. Сърцето е най-лесно: от хартия с щампа и цвят по избор изрежете сърце. От друга цветна хартия изрежете друго сърце, но по-малко от първото. После ги залепете едно върху друго, а накрая и за върха на клечката или шишчето. Готови сте!

Второто цвете също е лесно: от цветна хартия изрежете цвете, за още по-лесно първо можете да го очертаете, а след това да режете по очертанията. После по средата на цветето залепете копче. Накрая отново за върха на клечката и сте готови.

Третото пък се прави една идея по-трудно, но е доста красиво! За да го направите пак от цветна хартия (нещо друго ли очаквахте? ;-), изрежете дълга и вълнообразна лента. После я сгънете във формата на ветрило, а накрая приближете двата края един към друг, така че да направите кръг и ги залепете с лепило. После повтаряте същата процедура – копче по средата и хоп на клечката.

Накрая в малко бурканче, поставяте или пък не, цветни или прозрачни камъчета, вътре в него вашите красоти и завързвате червена панделка. Страхотен подарък за любим човек, независимо какъв и дали със или без повод. Опитайте, както казахме светът има нужда от показване на повече обич!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град