новини детски

Начало | новини детски | „Хей, дядо Готин!“ – първата детска книга на Пол Маккартни излезе и на български език

„Хей, дядо Готин!“ – първата детска книга на Пол Маккартни излезе и на български език

Аз детето | 2019-11-15

„Хей, дядо Готин!“ – първата детска книга на Пол Маккартни излезе и на български език

От момента, в който пише първата си песен на 14 години, той поема към кариера, несравнима със своето многообразие, креативност и влияние. През 60-те години Пол променя света завинаги с „Бийтълс“. До момента Пол Маккартни е носител на 18 награди „Грами“, а през 1996 г. получава звание от кралицата за заслугите му към музикалното наследство на Великобритания. Тази година обаче „най-готиния дядо“ в музиката пое в съвсем нова посока и откри ново поприще в което да твори. Сър Пол Маккартни издаде детска книга (на български книгата „проговаря“ благодарение на „Сиела“), която звучи точно като песен на легендарната група – интересно, красиво и завладяващо.

Запознайте се с дядо Готин – неуморният изследовател, който умее неподозирани вълшебства. С помощта на магическия си компас дядо Готин поема на пътешествие с четиримата си внуци в търсене на нови приключения. Присъедини се и ти, ако се осмеляваш да яздиш летящи риби, да бягаш от развилнели се бизони и да бъдеш преследван от лавина! Магическо приключение за цялото семейство от музикалната легенда Пол Маккартни, любим на поколения по цял свят, което ще ви отведе на пътешествие около света и ще ви прибере обратно вкъщи тъкмо навреме за сън!

„Написах детска книжка с илюстрации. Казва се „Хей, дядо Готин!“ Защо? Ами, чакайте да ви разкажа. Имам осем внуци, най-красивите и прекрасни на света, и един ден един от тях ми каза: „Хей, дядо Готин!“ И аз отговорих: „Моля?“, и си помислих, че това всъщност доста ми харесва, така че от този момент нататък се превърнах в дядо Готин. И си казах: „Знаете ли какво, ами че това е хубава идея за книга“. И започнах да си записвам мънички истории, а после размених няколко думи с различни издатели на книги и на тях взе че им хареса това, което правех. Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света. Той има четири внуци и ги нарича хлапаци. Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения. А той си пада малко нещо магьосник, ще видите в книгата. Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби – и за техните деца – за да могат да им я четат преди лягане.“ – казва самият Маккартни.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град