новини детски

Начало | новини детски | Игри, забавни пъзели и купища интересни книги ви очакват в Детската лятна читалня на Пловдив

Игри, забавни пъзели и купища интересни книги ви очакват в Детската лятна читалня на Пловдив

Аз детето | 2018-06-24

Игри, забавни пъзели и купища интересни книги ви очакват в Детската лятна читалня на Пловдив

Лятната читалня на открито в Пловдив ще се състои на 25, 26 и 27 юни, край Пеещите фонтани на Цар Симеоновата градина. Забавното четене се организира от Центъра за работа с доброволци (“Лайънс клуб – Филипополис“, „Лео клуб – Пловдив“) към Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“, СНЦ „Писалка и перо“. Очаквайте най-новите и интересни книжки и активни карти от издателствата, които подкрепят инициативата.  

Входът на провеждащата се за седма поредна година инициатива е свободен. За малчуганите са подготвени много езикови игри, викторини, предизвикателства и... всяко дете, което „дръзне два часа да почете“, ще получи награда от фирма „Барт“.  Малчуганите  ще имат възможност да четат, да играят и да се забавляват и през цялото лято в обновения двор на Детски отдел на библиотеката, който ще бъде отворен за тях. Там ще се провежда и Лятната читалня в първите 3 дни, ако времето е дъждовно.

„Подбрали сме десетки образователни, логически и подвижни игри, с които ще се превивате от смях. Ще поседнете на меки пъзели от букви, но и ще редите думи и текст с тях; ще играете на „Не се сърди, човече!” в тревата. Доброволците ще Ви подсказват как бързо да се ориентирате къде да намерите подходящото четиво, с което да изпълните поставеното предизвикателство.“, обещава организаторът на инициативата Мария Петрова.  

Книгите, които  са специално подбрани, са предоставени от издателствата, които подпомагат инициативата всяка година: „Просвета”, „Хермес”,  „Егмонт-България”, „Жанет 45”, „Софтпрес”, „Книжарници Сиела”, „Изток-Запад”, „Фют”, „Клевър бук”, сп. „Аз съм българче”, „Център за приобщаващо образование“, „Световна библиотека“ и помагалата по „БЕЛ – Четене с разбиране“ на „Анубис“.  

Организаторите ви очакват да се забавлявате с любимите  герои от книгите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град