интересно

Начало | интересно | Интересни костюми за Хелоуин вдъхновени от любимите ни книги

Интересни костюми за Хелоуин вдъхновени от любимите ни книги

Мирела Любенова | 2017-10-13

Интересни костюми за Хелоуин вдъхновени от любимите ни книги

Обичате ли да хапвате сладкиши и бонбони, а да се маскирате? Ако отговорите ви са положителни, то по всяка вероятност ще отпразнувате Хелоуин или пък просто ще си направите маскено парти тези дни. Знаете ли, че в действителност, за да впечатлиш с костюма си и всички да го харесат въобще не е нужно да си страшен. Напротив – трябва да си оригинален. Сигурни сме, че всеки, който е решил да се позабавлява на Хелоуин ще се сети да се маскира като дух, вампир, вещица, зомби. Но колко от вас биха се сетили да се маскират като герой от любимата си книга. Въобще не е нужно да си страшен, за да си с готин и оригинален костюм. Затова сега ви предлагаме нашите идеи за интересни костюми вдъхновени от любимите ни книги!

Фърн от „Паяжината на Шарлот“

Тази книга е супер сладка и любима на много деца по света, така че сме убедени, че поне един ще познае костюма ви и ще го оцени по достойнство. Освен това е много лесен за правене. Най-хубавото е, че е оригинален и не можете да си го купите отникъде, което пък гарантира, че само вие ще сте с него. Костюмът е много прост. Трябват ви риза, най-добре със син или зелен цвят, но и друга ще свърши работа. Дори можете да вземете някоя на татко. Е да, малко ще ви е широка, но ефектът е същият. Дънков гащеризон върху ризата, бели сандали или ако навън е студено – други бели обувки и едно плюшено прасе под ръка. Накрая хващате косата си на две опашки и сте готови. Сладко, оригинално и лесно!

Майнкрафт Стийв

Да, знаем, че това поначало е компютърна игра, но в момента има и доста книги по нея. Някои от тях са наръчници, а други са книги вдъхновени от играта с много интересни и приключенски истории. Така че за всички фенове на Майнкрафт също има лесен и интересен костюм. За целта ви трябва голяма кутия, в която да можете спокойно да побирате главата си и голям картон. Също ще ви трябват и ножица, лепило и няколко цветни листа със син, оранжев, кафяв, черен и бял цвят. Тях нарежете на квадрати, нали и Майнкрафт е направен от такива. След това с помощта на лепилото и малко творчески умения върху голямата картонена кутия оформете лицето на Стив. Не е хич трудно, просто е малко по-бавно. Знаете как става. Накрая естествено не забравяйте да направите дупки за очите, за да виждате и носа, за да дишате спокойно. За да е по-готин костюмът от големия картон изрежете кирка и също я направете в стил Майнкрафт. Накрая за да допълните просто облечете синя тениска и дънки. И един съвет от нас: ако нямате толкова много цветна хартия и не ви се лепи, можете за по-лесно просто да нарисувате всичко това върху кутията и картона. Пак си става идеално!

Куклата от „Нощта, в която куклата оживя“

Все пак ако искате да сте малко по-страшни на Хелоуин имаме една суперска идея за вас. Тя е вдъхновена от майстора на страшничките книги за деца Р. Л. Стайн. Всеки ще остане зашеметен от този костюм. За целта ще ви трябват черно сако, бяла риза, черни панталони и червена папийонка. Но дори и да нямате всичко точно такова винаги можете леко да модифицирате. В краен случай черно яке и бяла тениска също ще свършат работа. Тук обаче ще трябва да помолите и за малко боя по лицето. Нали знаете, че има специални такива за лица. Там се корени и целият ефект на костюма. За да заприличате на тази кукла оцветете веждите в плътно черно и ги направете много големи. Под очите нарисувайте бели кръгове и след това очертайте с черно и тях. Под тях направете няколко реда малки черни точки. Устните оцветете в червено, а от края им чак до брадичката направете две прави черни линии. Вече наистина приличате на страшна кукла!

Грег от „Дневникът на един дръндьо“

Много лесен и много ефектен костюм, който може да не е страшен, но пък ще се хареса на всички, защото кой не харесва Дръндьото. За него ви трябва просто голям лист хартия, лепило и черен маркер. Изрежете листа така, че да се образува кръг, който да е по-голям от главата ви. На него нарисувайте характерните за Грег очи, нос и уста. Точно както са в книгите на Джеф Кини. От още един бял лист изрежете два полукръга за ушите, 3 бели ленти, които да нарисувате в черно за косата и ги залепете на съответните места. За да е по-лесно да показвате костюма си можете от картон да изрежете и дръжка, която да залепите, за да може по-лесно да държите маската. Накрая допълвате с бяла тениска, дънки, раница и червена тетрадка в ръка и сте готови.

Това е от нас, вече сте готови за един истински забавен купон с маски. А ако пък тези герои не са вашите любими сме сигурни, че вече сте се вдъхновили и сте измислили как лесно и с подръчни материали да си направите костюм на своя любим герой!

Снимки: Pinterest



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град