сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Интересни великденски кошнички с прежда и лепило

Интересни великденски кошнички с прежда и лепило

Аз детето | 2021-04-20

Интересни великденски кошнички с прежда и лепило

Днес е Велики понеделник. С деня започва Страстната седмица, или седмицата на страданията – последната от земния живот на Иисус Христос. Според църквата всеки ден от тази седмица е велик или свят и през всеки от тях чрез специални богослужения се почитат страданията и пътя на Христос към Голгота. През Страстната седмица Спасителят изкупва човешките грехове чрез жертва – в страдание, болка и любов, и го показва чрез възкресение. Отделно от това вече знаем, че ни остава една седмица до така чакания Великден, а задължително в четвъртък или в събота ще боядисваме и яйцата. Сигурни сме, че нямате търпение тази част от подготовката за празника да настъпи и вече имате десетки идеи как да нашарите яйцата по красив и уникален начин. Но измислихте ли къде ще ги сложите след това? Не? Не се притеснявайте, за вас имаме една свежа, интересна и много лесна идея.

Можете да си направите красиви и уникални кошнички само от лепило, прежда и още няколко други помощни материали! Готови ли сте? Както разбрахте, най-важното е да имате прежда и течно лепило. Преждата може да е какъвто цвят си искате, но според нас със зелена и малко червена и жълта за украса ще се получи най-добре. Ще ви трябват също и купа, лъжица, чаша студена вода, както и един надут балон и може би стар вестник.

Първото, което трябва да направите е да постелите стар вестник или парцал върху мястото на което ще творите, освен ако след това няма да ви е забавно да търкате лепилото от него, ама се съмняваме в това. В купата сипвате водата и половин тубичка лепило и с помощта на лъжицата внимателно ги разбърквате. След това вътре в купата поставяте и преждата и с помощта на лъжицата я притискате и бъркате, докато хубаво не попие сместа от лепило и вода. Накрая слагате надутия балон пред вас и с ръце увивате половината балон с преждата. Накрая ако искате вашата кошничка да е по-шарена, от други цветове можете да направите малки цветчета по следния начин. Взимате малко прежда и я навивате на кръгче. Отново я мокрите с вода и лепило и я притискате върху зелената прежда. Така направете колкото си искате цветчета.

След като приключите с украсата оставяте произведението си да изсъхне за поне 3 часа, а накрая пукате балона и готово: имате една наистина оригинална кошничка, която само очаква вашите красиви яйца да бъдат поставени в нея!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град