новини детски

Начало | новини детски | Как да се справим с два пакостливи мишока, които много обичат да правят бели? Анита Тарасевич ще ви отговори!

Как да се справим с два пакостливи мишока, които много обичат да правят бели? Анита Тарасевич ще ви отговори!

Аз детето | 2019-05-20

Как да се справим с два пакостливи мишока, които много обичат да правят бели? Анита Тарасевич ще ви отговори!

Страх ли те е от мишки, мило дете? Мога да ти кажа вълшебната дума, която ще ги прогони надалеч. Но преди това ще ти разкажа една весела история в рими, за която художничката Надежда Кацарова е нарисувала чудесни илюстрации – история за два съвсем нестрашни мишока Миш и Маш, които някога живееха на моя етаж. Да, наистина живееха на моя етаж! Затова знам отлично какви пакости вършеха и как с белите си дразнеха всички... Бяха толкова самонадеяни, че дори и един котарак не успя да ги стресне!... Е, вярно, че котаракът беше доста стар и уморен... Но нека не издавам всичко... А да разгърнем заедно книжката за Миш и Маш и да почетем...

Миш и Маш“ ще бъде в книжарниците от 21 май и датата не е избрана случайно. Така забавната история става част от Дни на българската книга, които ИК „Хермес“ провежда за пета поредна година от 11 до 24 май. Освен с различни игри, промоции и изненади за читателите, издателството отбелязва периода между тези две знакови дати с публикуването на книги на български автори всяка седмица. Детската история от Анита Тарасевич ще зарадва най-малките читатели в рамките на Дните на българската книга.

Официалната премиера на книгата ще съвпадне с друг хубав празник – Деня на детето. На 1 юни от 15:00 часа в НДК, Мраморно фоайе, Анита Тарасевич и художничката Надежда Кацарова ще се срещнат с малките читатели и ще ги поведат на едно забавно цветно пътешествие в света на пакостливите мишоци Миш и Маш. Смях, игри и приятно настроение очакват деца и родители, а събитието ще бъде част от Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи 2019 г.

За автора

Анита Тарасевич е родена в град Пловдив. Автор е на стихосбирката „Паметта на всяка капка“, детската книга „Джуджето Джу и други тайни“.

През 2012 година излиза дебютната й книга с разкази – „Невинни момичета“, а през 2013 година – сборникът с разкази „Любовни заклинания“.

Издателство: „Хермес“
Корична цена: 7,95 лв.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град