фокуси

Начало | фокуси | Как се става илюзионист: Валери Иванов-Жокера разказва

Как се става илюзионист: Валери Иванов-Жокера разказва

Аз детето | 2017-09-27

Как се става илюзионист: Валери Иванов-Жокера разказва

Валери Иванов-Жокера става известен преди няколко години като уличен фокусник, но вече се занимава професионално с магия и върви по стъпките на най-добрите. Той иска да докаже че илюзионното изкуство в България е на световно ниво. Магическо разхождане върху сграда, освобождаване от вериги под вода, левитация на тесте карти, както и страхотен номер с лимон и познаване на карти са само част от невероятните илюзии, които Жокера може да прави! А как е станал толкова добър? Нека той сам ви разкаже от студиото на Bulgaria ON AIR. И отсега ви казваме: останете с нас до края, защото ще видите няколко впечатляващи фокуса от Жокера!

„Бях на 13 години, когато за пръв път ми показаха фокус и тази емоция ме запали много. Казах си, че искам да нося на хората такава емоция. Започнах сам, първоначално от интернет“, сподели Жокера. По думите му илюзионистът задължително трябва да вникне в самото изкуство и да види как са създадени методите, които са много различни. „След като се научих да правя фокуси, сега ми е много по-лесно да уча нещо друго. Всеки следващ проект е едно предизвикателство. Всеки следващ номер е по-опасен и по-зрелищен. В България за жалост хората не оценяват много изкуството“, каза още фокусникът.

Валери Иванов подчерта, че е посветен изцяло на фокусите и това е нещото, за което живее. Като най-труден и опасен Жокера определи последния си номер. В него той е в усмирителна риза и допълнителни тежести по тялото на лодка в открито море. Вдигат го във въздуха с парашут, след което го пускат на 8-метрова дълбочина, а той трябва да се освободи и да изплува. Жокера обмисля да направи грандиозен спектакъл у нас и планира създаването на уъркшопове в цяла България, за да отсее талантливи деца, които да обучава.

За финал той показа изумителни фокуси, в които негова асистентка бе водещата на сутрешния блок Константина Живова. Фокусите, както и целия интересен разговор може да видите във видеото.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град