сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Какво да подаря на мама за Коледа: нещо от сърце сътвори и искрено зарадвай мама точно ти!

Какво да подаря на мама за Коледа: нещо от сърце сътвори и искрено зарадвай мама точно ти!

Аз детето | 2018-12-13

Какво да подаря на мама за Коледа: нещо от сърце сътвори и искрено зарадвай мама точно ти!

Вече избрахте ли какво ще подарите на най-скъпия си човек (мама) за Коледа? О, чудесно! Всъщност не е чудесно, че още не знаете точно, но е чудесно, че не сме закъснели и сте попаднали на точното място. Както винаги сме казвали, не е нужно подаръците да са скъпи, а по-скоро да са от сърце. Човек, най-вече възрастен човек и особено родител, много би се радвал на нещо за което не сте похарчили куп от джобните си, а сте направили сами. Това доказва, че обичате и цените човека след като сте му отделили време, за да направите подарък. Защото всички знаем, че е много лесно да отидеш до най-близкия магазин и да вземеш нещо набързо... Освен това никоя друга майка няма да има точно същия подарък. Дори и някое друго дете да хареса идеята ни (на което се надяваме), подаръкът пак няма да е същият, защото няма как друг да го направи точно като вас. С такъв уникален подарък ще покажете на мама, че тя за вас е единствената в света и много ще я зарадвате.

За тази година сме ви подготвили идея за шал! Не, спокойно, няма да плетете, но пак ще стане красиво и по нищо няма да отстъпва на дизайнерските шалове от магазините, но пък определено ще се отличава. Ето и какво ще ви трябва за него:

  • стара едноцветна тениска или пък едноцветен шал
  • 1 голям суров картоф
  • текстилна боя с цвят по избор
  • формичка за сладки – използвахме сърце, но вие можете и друга
  • нож
  • ножица
  • четка за рисуване
  • тиксо

Само помнете, че трябва да внимавате с ножа и ако все още не сте добри в употребата му, можете просто да използвате помощта на татко, батко или друг възрастен от семейството. Той няма да ви издаде! Сега ето и стъпките:

#1

Ако ще ползвате стара тениска изрежете я така, че да прилича на шал. Предлагаме ви да е по-широк, за да може после мама да го увие както си иска. Ако пък вече имате шал – пропуснете тази стъпка.

#2

Разрежете картофа на две и в меката му част поставете формичката за сладки и леко я забийте навътре. След това изрежете меката част на картофа, която остава извън формичката. Целта е да получите печат от картоф който да има съответната форма – в нашия случай на сърце.

#3

Разпънете шала на маса или друга твърда и стабилна повърхност. Най-добре ще е той да не мърда изобщо, затова залепете краищата му с тиксо за масата. След това лесно ще ги отлепите.

#4

Потопете четката в текстилната боя и оцветете картофа, където е изрязаната форма. След това внимателно го притиснете към плата и готово. Имате сърце или друга желана форма. После повторете процедурата. Направете толкова сърца колкото ви харесва и където прецените, че ще изглежда хубаво.

#5

Оставете боята по шала да изсъхне за около половин час, след това сгънете и опаковайте.

Мама ще остане очарована от стилния подарък, а пък, когато ѝ кажете, че е ваше творение направо няма да повярва!

По идея на Mapas factory



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град