сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Какво да подаря на татко за Коледа: нещо, което му казва колко е изумителен

Какво да подаря на татко за Коледа: нещо, което му казва колко е изумителен

Аз детето | 2017-12-20

Какво да подаря на татко за Коледа: нещо, което му казва колко е изумителен

Коледа все повече и повече наближава и ние лично видяхме с очите си трескавата подготовка, която кипи в Лапландия. Дядо Коледа вече чете последните писма на децата по света, а джуджетата му неуморно работят ден и нощ, докато си пеят коледни песни. Някои от тях опаковат изработените подаръци, надписват последните картички, а останалите лъскат шейната до блясък и хранят елените с вкусни коледни бисквитки и топъл чай. Съвсем скоро ще тръгнат на път, за да могат на Бъдни вечер да оставят всеки желан подарък на всяко дете по света и отново да направят Коледа незабравима и усмихната както толкова пъти досега. Толкова е хубаво! Добрият старец и неговия „екип“ са перфектни, но имаме само една критика към тях, защо не оставят подаръци и за големите. Да, предполагаме, че да оставиш подарък на всеки човек на планетата Земя ще е много трудно, но все пак поне за родителите – нали те са хората, които децата най-много обичат на света. Надяваме се, че един ден ще се поправят и ще измислят начин, но засега Дядо Коледа разчита на вас да зарадвате родителите си с хубав подарък под елхата.

Не се съмняваме, че ако им подарите нещо, каквото и да е, те много ще го харесат, защото е от вас. Ако пък е ръчно изработено ще е безценен дар. Затова сега ви предлагаме и нашата идея за подарък за татко. Той се изработва много лесно, но е красив и ценен, защото ще покаже на вашия баща колко много го цените и обичате, а това за един родител е най-важното.

За изработката на специалния коледен подарък ще ви трябват:

  • картонена кутия или по-голяма папка
  • лепило
  • цветни моливи или пастели
  • куп снимки на вас с татко
  • поне 10 листа хартия
  • 1 картонен лист
  • лепило
  • вдъхновение
  • тиксо
  • панделка

Ето и каква точно е идеята:

Първо върху кутията или папката ако е възможно направете голям и красив цветен надпис с нещо мило, като „Татко ти си супер“, „За най-добрия баща на света“, „Моят баща е най-невероятният супергерой“... Нещо в този дух, сигурни сме, че можете да измислите доста хубави послания. Ако върху папката или картона се рисува и пише трудно, можете да го направите върху лист хартия и след това просто да го залепите отгоре.

След това е много важно да изберете снимките, които ви носят най-хубавите спомени с татко и да ги разпределите. Може да го направите по сезони или по времето, което са правени – първо най-старите. Трябва да определите и дали ще има по една снимка на лист или по няколко. В зависимост от това ще разберете и колко листа хартия ще ви трябват. След това залепете снимките върху тях, както сте решили. Нашият съвет е да оставите поне два-три на които да има само една снимка от едната страна, а от другата да напишете нещо мило за татко или пък какво си спомняте от деня, когато е направена снимката. Колко хубаво сте прекарали тогава и какво сте правили.

След това с помощта на тиксо залепете листата със снимки и спомени един за друг. Тънката и най-важна част тук е да отрежете голямо парче, което да обхваща отведнъж целия лист и да не ги залепвате точно един до друг. Тоест оставете малко разстояние от 2-3 милиметра между двата листа и залепете тиксото така. Целта е листата да могат да се огъват и прибират. Ако това ви е трудно можете и да не го правите, но просто така е още по-ефектно.

Най-накрая на картонен лист напишете и мило послание за татко. Може да е нещо като писмо, есе или пък „10 причини защо моят баща е най-невероятния в света“. Пишете хубаво и нашарете с цветни моливи и пастели. След това най-накрая зад всички листа със снимки залепете и този картон по същия начин. Внимателно сгънете листата, така че да заприличат на книга или просто ги подредете в папката или кутията.

Друга по-лесна идея е да използвате просто тетрадка. На корицата ще напишете за кого е, а върху листата от нея ще залепите снимките. Също е много ефектно!

Затворете и завържете панделка отгоре. Готово е! Сега остава да поставите подаръка под елхата и чакате. Гарантираме, че татко ще грейне от щастие щом види какво сте му направили!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град