География

Начало | География | Какво е Вануату разберете и на истинско приключение се насладете!

Какво е Вануату разберете и на истинско приключение се насладете!

Аз детето | 2018-12-25

Какво е Вануату разберете и на истинско приключение се насладете!

Обичате ли да приключенствате? Какво ще кажете за пътуване по света? Това си е едно голямо приключение, особено ако отидете на малко по-непознати места. В Париж, Египет или Рим е лесно! Но какво ще кажете ей сега да отпътувате към Вануату! Е, каквото и да кажете е късно, вече тръгнахме, но не се притеснявайте – обещаваме, че ще ви хареса! Някои от вас може и да искаха да се отправят към фиордите на Норвегия. Други могат да предпочетат да се изкачат на най-високата планина в света. За някои Великата китайска стена може да бъде неудържимо приключение! Докато приключението е вълнуващо, някои хора просто искат да се отпуснат на плажа. Няма нищо по-хубаво от това да си под топлите лъчи на слънцето заровил пръсти в пясъка. Звукът на вълните, които се разбиват на плажа е най-хубавият на света! Но както казахме ние отиваме към Вануату! Все още ли се чудите какво е това! Сега вече ще разберете!

Намираща се в южната част на Тихия океан на изток от Австралия и на запад от Фиджи, Република Вануату се състои от поредица от повече от 80 тропически острова. Повечето от островите са обитавани и близо 280 000 души наричат Вануату „у дома“. Първите заселници на островите били меланезийците. Те се заселили там приблизително около 550 г. пр. Хр. И чак през 1774 г. британският изследовател капитан Кук описва островите на света, наричайки ги Нови Хебриди. Оттогава та чак до 20-ти век островите са били под владението на французи и британци. Чак през 1980 година Вануату получават своята независимост и стават република.

Природата на островите обаче е това, което привлича хората! И местните и туристите! Островите, които съставляват Вануату, са планински и предимно покрити с тропически гори. Много от основните острови са образувани от вулканична дейност. Всъщност една от основните туристически атракции във Вануату – освен тропическите плажове – е наличието на няколко активни вулкана! И въпреки че на островите има много рискове като вулканични изригвания, земетресения, циклони и цунами, туристите се събират във Вануату, защото искат да видят вулкан, да се гмуркат в чисти тропически води, където с невъоръжено око можеш да видиш красиви корали, цветни риби и сладки костенурки и да усетиш какво е да живееш просто като местните. Тези страховити на вид папуаси, въоръжени с тояги и ножове, посрещат белите с островно любопитство, гощават ги с плодове и прясна риба и изпълняват екзотичните си танци.

Ако отидете до залив Меле (част от територията на страната), има още една туристическа атракция, която ще искате да посетите: единствената подводна пощенска станция в света. Там ще трябва да се гмуркате с плавници и шнорхел, за да изпратите вашата водоустойчива пощенска картичка от това райско място. Но пък какво толкова – кога друг път ще ви се случи подобно нещо...

Вануату е едно малко известно, но прекрасно екзотично място, където можете да сте по-близо до природата, наслаждавайки се на нейната красота или опознавайки местните традиции и обичаи.

Снимки: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град