игри за навън

Начало | игри за навън | Какво можем да направим с фенерче? Да играем на криеница, разбира се!

Какво можем да направим с фенерче? Да играем на криеница, разбира се!

Аз детето | 2016-10-10

Какво можем да направим с фенерче? Да играем на криеница, разбира се!

Вярно е, че колкото и да се прехласваме пред есента и непрекъснато да ви говорим за красивите ѝ листа и магическите цветове е ясно, че тя има и своите недостатъци. Един от тях е по-късият ден. Ако през лятото в 19 часа още грее топло слънце и игрите тепърва се развихрят, то през есента по това време вече е почти тъмно и човек се чуди да се прибере ли и колко всъщност е часът. Понякога направо имаш усещането, че е едва ли не полунощ. Това обаче не бива да пречи на забавните игри, винаги може да се измисли някоя чудесна игра или просто да се направи нов вариант на някоя стара и изпробвана. Ето ви например нашата идея за весела игра на криеница, с ново допълнение към нея – едно фенерче.

Играта на криеница с фенерче е най-добрият начин, по който можете да оползотворите тъмнината на есента, защото можете да започнете да я играете веднага след вечеря и след като сте написали домашните си и тя ще е интересна и незабравима, защото през лятото няма как да се случи точно същата!

За целта естествено ви трябва едно фенерче и няколко добри приятели. Можете да я играете дори двама, но сами знаете, че колкото сте повече – толкова ще е по-весело. Играе се почти като традиционната криеница, само дето този смелчага, който се е наел да търси хората няма нужда да търчи нагоре и надолу, а си има специално фенерче. И така, този който пръв ще търси останалите както обикновено си затваря очите и брои да кажем до 50. През това време всички останали трябва да се скрият. Накрая идва и интересната част. Не трябва да ги търсите, като ходите до местата където мислите, че са. Или поне толкова близко. Целта е да осветите крака им с фенерчето, само тогава означава, че наистина сте ги намерили. Ако намерите всички и ги осветите, то този, който е бил намерен пръв трябва да брои, но ако не успеете да намерите всички, то отново пак вие броите.

Сами виждате – никакво време не може да спре игрите. Децата трябва да играят!

Вижте още:
Забавни игри за тъмна есенна привечер
Есенни игри с тиква



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град