зоокът

Начало | зоокът | Късмет за Добрич: бебе кенгуру се роди в зоопарка

Късмет за Добрич: бебе кенгуру се роди в зоопарка

Аз детето | 2017-10-12

Късмет за Добрич: бебе кенгуру се роди в зоопарка

Барни и Кен са най-щастливото семейство кенгура през последните няколко дни, защото са станали родители. При това не къде да е, а в Центъра за защита на природата в Добрич, където се е родило и малкото кенгурче. Това съобщи за БТА директорът на центъра Севдалина Венкова. Мъничето ще се казва Лили или Лилян в зависимост от това какъв пол е. Все още обаче не се знае дали е момиче или момче, защото не излиза от торбата на майка си, а само подава главичката си. Очаква се след половин година наследникът на красивите и интересни животни да започне да се разхожда самостоятелно. Тогава ще може да бъде прегледан и от ветеринарите, които ще го измерят и ще определят пола му, поясни директорът на Центъра.

След невероятното събитие гордата майка се храни освен с люцерна и с ябълки и круши, за да има повече сили да се грижи за малкото. Гледачите вече са забелязали, че тя дори учи своето бебе от кои плодове и тревички може да си похапва и кои не са полезни за него. През идващата зима цялото семейство ще бъде настанено в специална къщичка с отопление, за да може кенгурчето да расте щастливо и здраво, уверяват от Центъра. Появата на мъника е поредното щастливо събитие, след раждането на Викинг в семейството на конете на Пржевалски тази пролет.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич се простира на 160 декара. Той е дом на 120 животни и може да се гордее като първата лицензирана зоологическа градина в България!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град