сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Като истински: нарисувайте си картина със сапунени мехури

Като истински: нарисувайте си картина със сапунени мехури

Аз детето | 2020-01-20

Като истински: нарисувайте си картина със сапунени мехури

Няма човек, че дори и животно, което да не обича или поне да не проявява интерес към сапунените мехурчета. Те са така ефирни, така красиви и интересни. Обичаме да ги правим, обичаме и да ги гоним, да ги снимаме, да им се радваме и да се чудим как от малко сапун и вода може да се получи нещо толкова красиво, любопитно и интересно. А пък ако бъде навън и е огряно от слънцето всяко мехурче се превръща в малка красива кръгла дъга. Това не ви ли вдъхновява за нещо? Не ви ли се иска изведнъж и вие да направите нещо красиво. Знаехме си, че е така! Тогава защо не опитате да нарисувате красиви сапунени мехурчета – става лесно, а картината е прекрасна. Единственото, което ще ви е необходимо са пастели, черен картон за рисуване и различни капачки и чаши.

Първото, което трябва да направите е на картона с бял пастел да очертаете различни по големина кръгове. Това ще стане най-лесно с помощта на различни по големина капачки или чаши! Не забравяйте и да ги разположите на различни места по картона, за да изглежда така все едно мехурчетата летят навсякъде. Когато приключите с кръговете ги очертайте още няколко пъти, така че линиите да станат по-дебели.

После от едната страна на всяко кръгче направете малки и дебели линии, които да са малко по-далеч от очертанията на кръга, но да следват тях. Разбира се не по целия кръг, а на съвсем малка част, както и няколко бели точки до тях. Това ще придаде ефект на прозрачност! Направете същото и с малко цветове – това е, готови сте!

Ако се питате дали с цветни моливи ще стане същото – отговорът е не точно. Несъмнено пак ще е красиво, но пастелите придават ефект на блясък, какъвто моливите не могат. Така всичко ще изглежда прозрачно и въздушно като сапунените мехури. Това е! Красиво е, нали? А защо не предложите на учителката по изобразително да нарисувате нещо такова целия клас и после да съедините картините в една... Ще е забавно и ще имате красив спомен от екипната си работа. Сигурни сме, че ще одобри идеята!

Ако обичате да рисувате имаме за вас и още интересни идеи:
Малко прежда и боички вземете и шантава и интересна картина направете!
Семейна картина с пръстови отпечатъци – идеалната украса за един щастлив дом
Като известните художници: направете си картина с интересна техника и си я закачете в стаята



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град