зоокът

Начало | зоокът | Като по филмите: 8 пожарникари спасяваха коте от дърво в София

Като по филмите: 8 пожарникари спасяваха коте от дърво в София

Аз детето | 2019-08-02

Като по филмите: 8 пожарникари спасяваха коте от дърво в София

Колко пъти във филм сме гледали как в някоя чужда държава да спасиш коте, което не може да слезе от дърво всъщност е голямо геройство и дори супергеройте започват кариерата си по този начин. Какво остава пък за истинската полиция и пожарникари. Оказва се обаче, че това не се случва само по филмите и само в чужбина. У нас също понякога се намират смели пожарникари, които да спасят коте заседнало на дърво. Както знаете пък малките котенца често правят това. Докато изучават света и се опитват да имитират големите и опитни котки, се качват смело-смело на някое дърво и после... Не могат да слязат от страх или защото ноктенцата им няма как да се захванат за дървото до обратния път надолу. Какво им остава тогава освен да мяукат и да се надяват някой да ги спаси.

Точно това е заснела преди дни Жаклин Йорданова и го е публикувала в социалните мрежи. Малко котенце с часове огласяло с изплашеното си мяукане софийския квартал „Красна поляна“ тъй като не можело да слезе от високо дърво. Докато накрая жители от близкия блок разбрали каква е бедата и се обадили на телефон 112. Оттам след около 20 минути дошли 8 пожарникари с кола и вишка, за да спасят котенцето. Операцията е траяла около 30 минути, като през това време те се стараели да го приближат леко, за да не го изплашат и то да се качи още по-нагоре. Предлагали му храна и вода, за да заслужат доверието му, а след това леко го галели. Докато най-накрая го хванали и го свалили.

Много хора коментират, че то е можело да слезе и само и това е просто хабене на ресурси и хора, но повечето са наистина горди с постъпката на пожарникарите и припомнят, че като всички, котенцето е малка душичка, която се нуждае от спасение и че е благодарно на всички, които са го измъкнали от дървото, макар и по свои си начин.

Днес котенцето все още обикаля в района, но се пази от дърветата, а хората от близкия блок редовно го хранят, радват му се и го наричат „свой талисман“.

Снимка: Жаклин Йорданова

Прочетете още няколко интересни и забавни неща за котките:
Пет неща за котките, които със сигурност не знаете
6 умни и дружелюбни породи котки подходящи за деца
Осем неща, които големите котки правят точно като малките



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град