зоокът

Начало | зоокът | Като в приказка: бухал е осиновил патенце

Като в приказка: бухал е осиновил патенце

Аз детето | 2019-04-22

Като в приказка: бухал е осиновил патенце

Американка засне бухал и патенце, които надничат едновременно от къщичка за птици в задния ѝ двор, съобщи „Дейли мейл“. Първоначално Лори Улф от Джупитър, Флорида, помислила, че бухалът си е излюпил пиленца. Когато се вгледала внимателно обаче установила, че симпатичното жълто мъниче е патенце, което бухалът отглежда като свое.

„Седяха си едно до друго. Не е за вярване. Още не мога да го проумея.“, казва Улф. Тя се притеснила хищникът да не изяде патенцето и дори се свързала със специалист, който само потвърдил, че е възможно това да се случи. От местен приют за диви животни се съгласили да гледат патенцето, ако Улф успее да го хване. Когато обаче тя и съпругът й се опитали да го направят, бухалът ги нападнал. Тогава за всички станало ясно, че той е поел отговорната грижа за мъничето. Днес вече Улф забелязва, че сякаш бухалът се опитва да учи мъничето да лети. После те отново се опитали да го хванат, но животинчето скочило от къщичката и хукнало към близкото езеро. Оттогава не са го виждали.

Дивите патици каролинки не снасят яйцата си на едно място. Те го правят и в гнездата на други птици. „Знаем, че това се случва, но не и колко често“, казва Кристиан Артрусо, който си спомня, че през 2007 г. е имало случай бухал да измъти и отгледа три патенца. Патенцето е по-вероятно да е оцеляло след отчаяния си скок. Този вид се развива много бързо и малките са почти самостоятелни от самото начало, посочва БТА.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град